Zomer essentials in de keuken

Zomer essentials in de keuken

De zomer komt eraan dat betekent ook dat er meer gebbqt gaat worden en lichter gegeten wordt. Hierdoor zeggen we even gedag tegen stamppot en hallo tegen salade. Er zijn ontzettend veel gerechten die je tijdens een warme zomerse dag perfect kunt eten. Niet alleen gerechten, maar ook fruit is heerlijk tijdens de zwoele zomerdagen. In deze blog worden alle essentials voor de zomer benoemd 


Braadpan 

Een braadpan is een stuk veelzijdiger dan je denkt, doordat je er niet alleen stoofvlees in kunt maken maar veel meer gerechten. Ook is dit niet alleen een pan wat je kunt gebruiken in de winter, maar ook in de zomer. Met de pan kun je frituren, soep maken tot aan hachee maken. Ook kun je de braadpan gebruiken om brood in te maken voor de bbq, waardoor je vers brood hebt bij de bbq in plaats van een stokbrood. De Ferrari onder de braadpannen is natuurlijk Le Creuset. Het is de investering waard, omdat je er jarenlang plezier van kunt hebben. In de braadpan kun je ook vis in maken voor de perfecte lichte zomerse maaltijd. Door er garnalen in te maken voor de tagliatelle bijvoorbeeld krijg je het ultieme zomergevoel, doordat je aan het eten bent alsof je op vakantie bent. Ook kun je een gietijzeren braadpan gebruiken voor op de bbq, waardoor je net een andere smaak kunt krijgen aan het eten. Wat volgens de kenners als heel lekker wordt ervaren.  


Bron Unsplash

Serveerschalen

Schalen zijn onmisbaar tijdens de zomer. Zo kun je jouw eigen gemaakt brood mooi buiten serveren. Niet alleen voor brood, maar je kunt schalen ook gebruiken voor vers fruit of de pasta salade die je hebt gemaakt. Hierdoor staat het mooier op tafel en kun je alles afzonderlijk van elkaar serveren. Ook kun je deze schalen niet alleen in de zomer gebruiken, maar ook tijdens de winter als je een kerstdiner hebt bij jou thuis. Verder is het ook handig om opbergbakjes te hebben. Vaak heb je namelijk iets te veel eten gemaakt, wat je de volgende dag prima kunt opeten. Waardoor je niet al het voedsel hoeft weg te gooien, hierdoor ga je voedselverspilling tegen en ben je dus ook milieubewust bezig. 


Borrelplanken

In de zomer ga je sneller met vrienden, vriendinnen en familie buiten zitten en genieten van het mooie weer. Waardoor het fijn is om een mooie borrelplanken te hebben. Zo kan iedereen er van eten en ziet het er ontzettend gezellig uit. Ook door kleine schaaltjes erbij te zetten voor dips ziet het er gezellig uit en kun je met je hele gezelschap samen eten. Verder kun je op je borrelplank verschillende soorten fruit opdoen, kaas en vlees, daardoor zit er voor iedereen iets bij wat diegene lekker vindt.

Bron Unsplash

Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

1 Reactie

  1. 8 juni 2021 / 20:11

    Borrelplanken en een goede pan is ook altijd goud! wij hebben denk ik vier tapas planken haha.. en heel veel verschillende schaaltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram