Zo style je jouw eetkamer!

Zo style je jouw eetkamer!

Doordat we nog steeds in lockdown zitten moeten we het thuis zo gezellig en aangenaam mogelijk maken. Een ideaal moment om ook lekker in huis aan de slag te gaan met je interieur. Misschien wel even een nieuw kleurtje op de muur of gewoon het een en ander verplaatsen!

Zoals je weet ben ik zelf dol op het stylen van mijn huis. Regelmatig draai ik de boel om of koop ik nieuwe accessoires voor een andere look. Ik ben namelijk gek op decoratie en vind het heerlijk om daarmee te stylen.


Bron Unsplash

We werken nu vaker thuis en is de eetkamer het centrale punt geworden in veel huishoudens. Daarom is het perfect om die ruimte zo praktisch en aangenaam mogelijk te maken. Ik geef je graag wat leuke tips!

Om te beginnen draait het natuurlijk allemaal om de eettafel. Heb je een grote ruimte, dan is een grote eettafel natuurlijk echt een heerlijk item om te hebben. Zelf ben ik gek op natuurlijke producten dus om even ‘back to nature’ te gaan, val ik het liefst op de boomstam eettafel.

Bron Unsplash

Dit soort tafels zijn lekker robuust en geven sfeer en charme aan het hele interieur. Vaak zijn de tafels afkomstig van één enkele boomstam. Boomstam eettafels zijn tafels om echt aan te leven en dat komt ook nog is goed uit in deze lockdown! Het kan dus bij dit soort tafels zeker geen kwaad om je kinderen er lekker aan te werken met huiswerk, stiften, knutselen en spelletjes zonder dat de tafel snel afgaat.

Natuurlijke materialen zijn daarnaast goed te combineren met moderne items. Je kunt daarom kiezen om wat moderne eettafel stoelen erbij aan te schuiven of wat dacht je van een heerlijk bankje met leuke kussentjes!


Bron Unsplash

Je wilt natuurlijk dat de tafel zowel praktisch als gezellig is. Naast dat het tegenwoordig moet dienen als kantoor, vergaderruimte, klaslokaal, kantine en restaurant is het verstandig om qua decoratie te kiezen voor grote items die je makkelijk even weg kunt zetten en wat handige mandjes om dingen in op te bergen. Kleed daarom de tafel bijvoorbeeld aan met een grote vaas met bloemen om dat natuur nog meer in huis te halen, zet wat grote kandelaars neer met mooie kaarsen (ideaal als je s’avonds het restaurant opent), plaats een rieten mand met een mooie plant erin en decoreer met mooie rotan mandjes of bakjes om belangrijke dingen om te bergen voor je werk of het schoolspul van je kinderen. Dit zorgt ervoor dat je eind van de dag alles weer lekker opgeruimd kunt hebben en snel weer gezellig kunt maken.

Wil je de tafel netjes houden of toch nog wat extra gezellig aankleden? Dan is een mooi tafelkleed of tafelloper in het midden van je te tafel ook een leuke tip. Dit soort items zijn er vaak ook in toffe prints verkrijgbaar waardoor je een leuke sfeer kunt creëren en regelmatig kunt afwisselen qua look.


Bron Unsplash

Werk en zit jij veel aan de eettafel sinds de lockdown?
Heb jij een ronde of langwerpige eettafel?

Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram