Zo maak je van je tuin een gezellige plek!

Zo maak je van je tuin een gezellige plek!

Zoals je wel vaker op mijn blog en social media hebt gelezen ben ik een grootliefhebber van de tuin. Ik vind het heerlijk om er met de plantjes bezig te zijn, het aangenaam te maken voor de vogels en insecten maar natuurlijk ook om zelf lekker in te ontspannen met een boek.

Het was alleen niet makkelijk om van onze tuin direct iets gezelligs te maken. De tuin heeft ruimte genoeg maar probeer dat maar is op een leuke manier te vullen. Het kostte wat tijd en heel wat planten, maar nu is het een groen paradijs waar ik heel erg geniet!


Waar wil je de tuin voor gebruiken?

Voor je aan de slag gaat met het ‘gezellig’ maken van je tuin is het natuurlijk belangrijk om af te vragen wij jij belangrijk vind. Zoals ik al zei ben ik zelf een grootliefhebber van de vogels en insecten en daarom vind ik het belangrijk dat er genoeg planten, boompjes en bloemen te vinden zijn zodat het de dieren aantrekt.

Bron @emielmolenaar

Daarnaast vond ik het ook belangrijk om er gezellige zit gedeeltes in te maken. Toen we ons huis kochten kregen we een mooie houten eettafel van mijn schoonouders waar je lekker aan kunt eten maar dit jaar besloten we ook om er nog een loungeset bij aan te schaffen om nog een extra chil gedeelte te maken.

Met het mooie weer en de tijd die je doorbrengt in de tuin kom je ervan zelf achter dat je nog wensen hebt. Ik merkte dat een lekkere ‘lees’ stoel ook nog wel een must zou zijn voor de tuin en daarom wil ik nog een extra tuinstoel kopen die ik lekker kan verplaatsen zodat ik overal in de tuin kan lezen. Ik heb zelf 3 favorieten die mij wel aanspreken. Welke vind jij de leukste?


Heb je bijvoorbeeld zelf totaal geen zin om in de tuin bezig te gaan en ben je niet van plan het te onderhouden, dan is de keuze snel gemaakt om te gaan voor een onderhoudsvrije tuin en is het beter om niet teveel ‘moeilijke’ planten aan te schaffen. Of wanneer je kinderen hebt, dan is het natuurlijk leuk om de tuin helemaal gezellig te maken voor je kinderen met een leuke zandbak of schommel.

Maar hoe leuk is het om je eigen groente en fruit te verbouwen in je tuin. Wil je je eigen aardbeitjes plukken en de sla rechtstreeks uit je tuin knippen, dan is het natuurlijk hartstikke tof om een stukje tuin om te toveren tot moestuin.

Zet daarom eerst goed op een rij wat jij graag in je tuin wilt zien en waar je de tuin voor wilt gebruiken. Vanuit daar kun je makkelijk verder!

Bron @valin3

Kies een stijl!

Ja daar is die weer, ‘Kies je stijl’! Net als in huis is het ook belangrijk om buitenhuis te kiezen voor een bepaalde stijl. Ga je voor romantisch, industrieel, landelijk of een complete Beach stijl. Als je eenmaal weet wat voor stijl je het meest aanspreekt is het ideaal om ook je tuinmeubels hierop af te stemmen. Je kunt dan makkelijker een keuze maken tussen kleuren, materialen en patronen.

Bron @_entreprenerd

Bij landelijk en romantisch denk ik snel aan houten meubels, en met industrieel en natuurlijk ook onderhoudsvrij dan is de keuze voor kunststof tuinmeubels natuurlijk beter.

Ik heb het al vaker benoemd bij het zoeken van je stijl, duik op Pinterest en maak een inspiratiebord met beelden die je aanspreekt. Dit maakt het altijd een stuk makkelijker in de keuzes die je moet maken.

Bron @clearsky

Kleed het aan met accessoires!

Een tijdje geleden liet ik al toffe inspiratie zien om je balkon gezellig te maken, maar deze inspiratie kun je ook prima doorvoeren in de tuin.

Planten en bloemen zijn ideaal om snel sfeer te maken in je tuin maar ook meubels zijn ideaal om je tuin direct aan te kleden. Ze zijn vaak groot en maken gelijk een verschil. Verder is gebruik van leuke lampjes, een buitenkleed, een toffe parasol en natuurlijk verschillende tuinkussens de perfecte manier om het gezellig te maken. Daarna nog wat leuke lantaarntjes, vogelhuisjes en een toffe gieter en klaar is kees.

Zelf vind ik een grote tafel in de tuin echt gezellig. Ik heb zelf sinds kort een tafelklem over de houten eettafel met lampjes eraan en dat geeft zoveel sfeer. Ideaal om mooi op te dekken voor een feestje!Ben jij graag in de tuin? Heb jij nog een handige tip om de tuin gezellig te maken?

Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

2 Reacties

  1. 3 augustus 2019 / 09:12

    Leuke tips! Sinds ik een vloerkleed in de tuin heb vind ik het er nóg gezelliger uitzien. Nu nog wat leuke lantaarntjes zien te scoren. 🙂

  2. Kim
    3 augustus 2019 / 08:35

    Een moestuintje vind ik heel erg leuk. Helaas nu op mijn balkon nog geen plek voor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram