Zo maak je van je eettafel een gezellig plek.

Nu het steeds weer vroeger donker wordt en het tijd is om je huis weer gezellig en knus te maken, ben ik druk bezig met het zoeken naar inspiratie voor het gezellig maken van onze eettafel.

Onze eettafel staat in de woonkamer en een plek waar ik zelf heel graag zit. Toch is het ook een ruimte dat ik lastig vind om gezellig te maken omdat ik zelf niet helemaal weg ben van de eetkamerstoelen.


Begin met de basis!

Bron

Zelf ben ik al een tijdje opzoek naar mooie eetkamerstoelen. Op dit moment hebben wij een wit houten eettafel met daaraan een prachtig houten bankje en 3 witte stoelen. De stoelen vind ik echt sfeerloos en daarom zou ik die nog graag een keer willen veranderen.

Mijn droom eetkamerstoelen zijn mooie houten zoals de afbeelding hierboven of van die prachtige lederen stoelen zoals op de foto hieronder. De lederen stoelen vind ik prachtig in beige/zand kleur. dit combineert weer erg stijlvol met de wit houten eettafel. Daarnaast is leder natuurlijk ook makkelijk schoonmaken en zit het heerlijk.

Hout vind ik echt heel veel sfeer maken en helemaal in combinatie met mooie kleden, kussentjes en bijpassende decoratie. Je creëert met houten meubels al zoveel warmte in een inrichting. De perfect basis!


Kleden maken het gezellig

Kleden in een woonkamer staan niet alleen heel gezellig, ze geven ook warmte en houden en dempen het geluid. Ik vind een kleed bij de eettafel ook heel gezellig staan en het maakt van een grote ruimte weer een ‘knusser’ gedeelte. Ik heb op dit moment zelf een kleine ronde rotan kleedje liggen maar ik zou deze heel graag willen uitbreiden naar een mooie grote ronde kleed.

Hou er wel rekening mee dat waar gegeten wordt, ook geknoeid wordt. Een hoogpolig kleed lijkt mij geen goede optie bij een eettafel. Je raakt de broodkruimels en koekjes er echt in kwijt.


Een grote vaas op tafel. Verse en/of gedroogde bloemen!

In de lente/zomer ben ik echt een groot liefhebber van mooie boeketten bloemen op tafel en toch vind ik het in de herfst heel sfeervol om meer gebruik te maken van gedroogde bloemen of een enkele tak.

Je kunt hier sfeervol mee decoreren en het blijft natuurlijk ook een hele lange periode goed. Een mooie eucalyptus tak of wat dacht je van een paar lampionnetjes. Heel gezellig en echt herfst!


Decoratie op tafel

Decoratie is de perfecte manier om een ruimte gezellig aan te kleden. In het najaar kun je ervoor kiezen om weer wat meer kaarsjes erbij te pakken. Het leuke is dan om dit te decoreren in verschillende kaarsenhouders en te kiezen voor verschillende kleuren en hoogtes.

Ook boeken zijn altijd een sfeermaker op tafel. Je hoeft ze er niet perse neer te gaan lezen, maar boeken geven altijd een ‘gezellige’ en huiselijke uitstraling.


Theeservies standaard op tafel

Gezellig lang tafelen en tussen de middag net wat langer genieten van een kop thee. Zet standaard een mooie theepot met kopjes op tafel. Dit straalt gezelligheid uit en nodigt uit om extra lang lekker aan de tafel door te brengen.

Stal een spelletje uit!

Een tijdje geleden kocht ik ganzenbord en dit laat ik standaard op tafel staan. In het najaar doe je natuurlijk weer wat meer spelletjes als het buiten regent en het staat ook zo gezellig. Je schuift hem erbij als je het wilt spelen en weer aan de kant als je gaat eten. Je kunt ook een mooi schaakspel op tafel zetten of gewoon een pakje kaarten.


Heb jij nog een leuke tip voor het aankleden van de eettafel?
Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram