Zo maak je de perfecte uitnodigingen voor je feestje!

Als vormgever kan ik echt genieten en wegdromen bij mooie uitnodigingen. Verschillende stijlen, kleuren en materialen maken een uitnodiging vaak tot een cadeautje op zich en als je al een klein beetje extra in steekt tover je ieder kaartje tot een Pinterest-waardige uitnodiging!

Nu ben ik nog niet getrouwd maar ik hoop natuurlijk dat dit in de toekomst wel een keer gaat gebeuren. Ik kijk er dan ontzettend erg naar uit om mijn eigen wedding uitnodiging te maken. Voor nu moet ik het nog even doen met wegdromen en wil ik voor mijn verjaardag een leuke uitnodiging maken. Ga je binnenkort trouwen, heb je ook een feestje te vieren of wil je ook gewoon even wegdromen? Ik heb wat toffe inspiratie bij elkaar gezocht om de perfecte uitnodigen te maken van kaartje tot aan de envelop. Kijk mee!


Lekker opvallend met veel kleur!

Als vormgever werk ik veel met kleur. Nu stond ik er bij mijn opleiding om bekend dat ik vrijwel ik elke opdracht die ik maakte een felle roze kleur gebruikte. Ze herkende mijn ontwerpen al aan de kleuren en daarom spreekt het mij nog steeds aan om lekker opvallende kleuren te gebruiken. Roze is helemaal niet mijn lievelingskleur maar het is een perfecte kleur om mee te combineren. Vooral de combinatie roze, wit en rood vind ik perfecte. Heerlijk! Als je een uitnodiging wilt maken die lekker opvalt, kies zo’n kleur!

Bron

Het hele ‘pakketje’!

Als je een uitnodiging verstuurt wil je natuurlijk dat het voor de ontvanger een feestje is om uit te pakken. Het is dan ook heel leuk om het hele ‘pakketje’ compleet te maken. Tegenwoordig kom je met een standaard envelop namelijk niet meer weg maar kan je deze zelf tot in de puntjes perfect maken. Wist je dat je zelfs vierkante enveloppen zelf helemaal mooi kunt oppimpen? Wil je er niet teveel geld aan uitgeven dan tover je deze enveloppen zelf om met een mooie bedrukking aan de binnenkant!

Bron // Bron

De zegel

Niets zo chic als een kaartje verzegelen. Alsof je post krijgt van het koninklijk huis. Wist je dat je tegenwoordig heel gemakkelijk aan materiaal komt om je eigen post te verzegelen? En dat het helemaal niet duur is?

Wil je wel uitpakken, bijvoorbeeld voor je bruiloft. Je kunt namelijk de stempel ook laten customizen met je initialen erin of een mooie afbeelding. Ziet dat er niet perfect uit? Bijna te mooi om open te maken.

Bron // Bron

Bron

Pak uit met typography!

Werken met typography vind ik heel leuk om te doen. Spelen met stijlen en letters brengen ontwerpen helemaal tot leven. Onderstaande uitnodiging vind ik heel graag. De combinatie met het felle roze en de dikke letters zorgen ervoor dat deze uitnodiging eruit knal! Durf te spelen met verschillende grote lettertypes voor een speels effect

Bron

De puntjes op de i

Wat ik zo mooi vond aan de trouwkaart van mijn zus was dat de kaart en nog een tijdslijn kaartje verbonden zaten met een touwtje en een klein eucalyptus blaadje. Dit maakte de kaart helemaal compleet en echt een pareltje om te zien. Touw kost niks maar kun je dus perfect gebruiken om je kaart helemaal af te maken. Denk al kleine toevoegingen om de uitnodiging echt als een feestje maken. Voeg er daarom een mooi klein extra gebaar bij.

Bron // Bron

Heb jij al een keer een mooie uitnodiging maakt of laten maken?
Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

2 Reacties

 1. 6 januari 2020 / 13:53

  Oeh die wax melts heb ik ook, en dit wilde ik doen met onze uitnodigingen van onze bruiloft.. ze kwamen alleen net iets te laat binnen. Wel enorm leuke inspiratie meis! Nog de beste wensen 🙂

  • Laura Louise
   Auteur
   7 januari 2020 / 10:46

   Oh wat jammer dat ze te laat binnen waren. Nou wie weet kun je ze voor een andere gelegenheid gebruiken. Jij ook nog de beste wensen! 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram