Zo kun je zelf de kwaliteit van jouw kraanwater zo goed mogelijk houden!

Zo kun je zelf de kwaliteit van jouw kraanwater zo goed mogelijk houden!

In Nederland is het van groots belang dat drinkwater veilig maar vooral erg schoon uit de kraan komt. Wie wil er nou geen schoon drinkwater? Goed om te weten is dat er verschillende bestanddelen in het water zitten, zoals sulfaat, nitraat, natrium, calcium, chloride, waterstofcarbonaat, kalium en magnesium. Om ervoor te zorgen en te kunnen garanderen dat het water echt schoon is, kan er gebruik worden gemaakt van waterfilters.


Bron Unsplash

Kwaliteit van het water

Deze waterfilters zorgen ervoor dat de kwaliteit van het water goed genoeg is om bijvoorbeeld van het water te kunnen drinken. Leuk feitje; de kwaliteit van Nederlands drinkwater wordt aangegeven door middel van ‘hardheid’. Opvallend is dat er in iedere regio in Nederland een andere kwaliteit, oftewel hardheid, is vastgesteld aan het drinkwater. Een reden hiervoor is dat het grondwater dat wordt opgepompt in Nederland dus ook overal verschillend is. 


Waterhardheid

Om er een beeld bij te schetsen; er zijn veel verschillen in Nederland als het gaat om de waterhardheid. De waterhardheid in Amsterdam is ongeveer 7,8 dh, wat staat voor Duitse graden (Deutsche Härte), terwijl Rotterdam een dh van 8,5 heeft en Eindhoven 6 dh. Maar wat zegt dit? Het drinkwater in Amsterdam en Rotterdam bevatten meer magnesium en kalk dan het drinkwater in Eindhoven.


Hygiëne en filters

Buiten de kraan zijn filters in de koelkast ook van groots belang. Ik ben vast niet de enige die vaak mijn koelkast schoonmaakt door het te poetsen. Buiten het poetsen is het ook essentieel om de juiste luchtcirculatie in jouw koelkast te houden, waardoor de temperatuur gelijk blijft en schimmels buiten de koelkast zullen blijven. Dit kan worden gerealiseerd door het gebruik van filters. 


Brita waterfilter

We weten dat het drinkwater in Nederland in vergelijking met veel landen in Europa erg schoon is, maar toch wordt het water steeds meer vervuild. Ik, en met mij veel anderen, willen zo min mogelijk tot geen slechte stoffen binnen krijgen en juist veel water drinken om gezond te blijven. Hierdoor is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat het water zo schoon mogelijk is. Een echte aanrader is dan ook de Brita waterfilter. Deze filter zorgt ervoor dat het water in je Brita waterkan heerlijk schoon blijft en dat alles wordt gefilterd. Buiten de waterfilters voor een waterkan of kraan zijn er dus ook waterfilters specifiek voor de koelkast, koffiemachine of voor jouw douche. Kortom, wil je fris en zuiver water? Denk goed na over de mogelijkheden en over je eigen gezondheid en maak gebruik van deze filters.


Bron Unsplash

Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram