Zo is je bedrijf ook juridisch in orde

Zo is je bedrijf ook juridisch in orde

Ben jij zelfstandig ondernemer? Dan weet je dat er veel komt kijken bij het runnen van een succesvol bedrijf, waardoor je ook veel risico loopt. Er kan immers altijd iets misgaan. Gelukkig kun je veel doen om jezelf tegen onvoorziene omstandigheden te beschermen. Bijvoorbeeld door het afsluiten van zakelijke verzekeringen waarmee je gedekt bent tegen financiële risico’s, of het op orde houden van de boekhouding. Met deze tips hoef jij je geen zorgen te maken voor juridische moeilijkheden!


Sluit de juiste verzekeringen af

Als ondernemer zijn er verschillende verzekeringen die je af kunt sluiten om jezelf in te dekken tegen onvoorziene zaken. Deze verzekeringen kunnen je een hoop geld én kopzorgen besparen. Sommige verzekeringen zijn verplicht. Zoals bijvoorbeeld een zakelijke autoverzekering, als je zakelijke ritten met de auto maakt. Andere verzekeringen zijn niet verplicht, maar wel verstandig om af te sluiten. Zoals een arbeidsongeschiktheidsverzekering, of een verzekering voor rechtshulp. Hiermee kun je juridische hulp krijgen bij een conflict met een opdrachtgever of klant.


Bron Unsplash – Sincerely Media

Zorg voor de benodigde vergunningen

Om te zorgen dat je geen boetes krijgt is het belangrijk om over de juiste vergunningen te beschikken voor jouw onderneming. Voor bepaalde beroepen moet de bedrijfsruimte aan speciale eisen voldoen, voordat jij er je werkzaamheden uit mag oefenen. Dit zorgt ervoor dat klanten zijn beschermd en niet zomaar terecht zullen komen bij onprofessionele dienstverleners.


Bepaal de rechtsvorm

De rechtsvorm van een onderneming is heel belangrijk. Elke rechtsvorm heeft zijn voor- en nadelen. Lees je dus goed in over het soort rechtsvorm dat jouw bedrijf heeft. Weet je niet zeker of je nog steeds de juiste rechtsvorm hebt, of dat je misschien moet overstappen? Laat je dan adviseren door een expert. Er bestaan maar liefst 9 rechtsvormen. Onderzoek wat alle vormen voor jou betekenen, zowel op het gebied van aansprakelijkheid als fiscaal. 


Vergeet de Belastingdienst niet

Het bijhouden van de administratie is een eindeloze taak die hoort bij het ondernemerschap. Gelukkig zijn er veel manieren om dit makkelijker te maken. Zo kun je speciale boekhoud-apps en programma’s gebruiken om al je bonnen en facturen in te ordenen. Ben je zelf geen held als het op financiële zaken zoals de omzetbelasting en btw aankomt? Dan kan het slim zijn om een boekhouder of zelfs een financieel medewerker in te schakelen. Op die manier weet je zeker dat de geldzaken van jouw bedrijf goed geregeld zijn en je niet in de problemen komt met de Belastingdienst.


Bron Unsplash – Sincerely Media
Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram