Zo bespaar je geld deze zomer!

Zo bespaar je geld deze zomer!

De zomer is al duur genoeg, vakantie hier, reisje daar. We hebben lekker veel tijd om de stad in te duiken en om ieder weekend te chillen op het terras of festival. Er gaan wat centen doorheen en daarom is het zo fijn om met sommige dingen te kunnen besparen.

Ik heb een aantal tips bij elkaar gezet om je deze zomer en wie weet ook de rest van het jaar een beetje te helpen om op de centen te letten. Kijk mee!


Bestellen? Nee! Haal je hapjes en drankjes gewoon zelf bij de supermarkt!

Het is natuurlijk een feestje om lekker op het terras te zitten en de hele menukaart te bestellen en dat moet natuurlijk ook kunnen. Toch is het in de zomer heel verleidelijk om alles te bestellen want stel je voor dat je in de zomervakantie zelf moet koken. Pizza hier, pizza daar.

Toch is het perfect om daar al geld mee te besparen want het is een stuk goedkoper om je eten en drinken vooraf te halen bij de supermarkt. Maak zelf lekkere broodjes, een heerlijk drankje en wat lekkers. Hoef je ook niet altijd die fooi te geven.

Bron @bmontavon

Wees zuinig en zo heb je het hele jaar plezier!

Een tip die je het hele jaar wat oplevert en misschien ook wel jaren, is het nemen van een Sim Only abonnement. Telefoon abonnementen zijn al duur genoeg en geen feestje om maandelijks weer van je rekening af te zien gaan. Wees daarom is wat zuiniger met je telefoon en zorg ervoor dat hij naar je abbonoment nog prima is om te gebruiken. Met een Sim Only abonnement krijg je namelijk alleen een nieuwe simkaart die je in je huidige telefoon kunt stoppen. Zo hoef je geen duur toestel opnieuw aan te schaffen en zijn je maandelijkse kosten ook een stuk lager.

Zelf heb ik dit vorig jaar ook gedaan, door extra zuinig met mijn iPhone om te gaan heb ik nu een veel aantrekkelijker abonnement dan eerst. Mijn iPhone werkte namelijk nog prima nadat mijn abonnement verliep. Ik wou geen duur abonnement meer en ook niet een van die nieuwste telefoon. Ideaal om daarom voor Sim Only te kiezen, het bespaart echt!


I’ve got my ice on you!

Er gaat ook heel wat ijsjes doorheen gedurende vakantie en ook daarop kan je flink besparen. Maak ze namelijk lekker zelf. Ijsvormpjes kosten bijna niks en je kunt ze eindeloos herbuiken. Zo kun je zelf lekker uitproberen en variëren met ijssmaken. Hier lees je de lekkerste recepten om waterijsjes te maken.


Pak de fiets of ga lopen!

In de zomervakantie heb je zeen van tijd en daarom kun je ook best je OV kaart thuis laten en de auto op de oprit laten. Pak de fiets of ga lopen, met dat lekkere zonnetje is dat toch prima te doen? Zo bespaar je weer wat centen op een kaartje en/of benzine. Kun je gelijk ook even je sportschool abbo tijdelijk opzeggen!


Designed by Freepik

Leuke uitjes maar dan met flinke korting!

Om geld te besparen voor een leuke uitje is het perfect om een kijkje te nemen bij o.a. Vakantieveilingen. Hier staan heel veel leuke uitjes op en kun je al met hele aantrekkelijke prijzen winnen. Of je nu graag een heerlijke bezoekje wil brengen aan de wellness, een pretpark of een mini vakantie, je kunt er genoeg leuke deals vinden. Bieden maar!


Vul die picknickmand en ga de natuur in!

Daar is die weer, breng een bezoekje aan de supermarkt en haal lekkere dingen in huis. Vul je picknickmand en ga lekker de natuur in. Bezoek een mooi meertje i.p.v die recreatiegebieden of zwembaden waar je voor moet betalen.


Fruit & bloemen nodig? Je vind het langs de weg!

Er is niets zo leuk om langs dorpjes te fietsen en onderweg bij wat kraampjes je boodschappen te doen. Ik woon in een omgeving waar veel dorpen zijn met ieder zijn eigen kraampje vol fruit, groente en zelfs bloemen. Verser kun je het niet krijgen en je betaald een stuk minder. Een tijdje terug kocht ik heerlijke komkommers, aardbeien en een prachtig boeket zonnebloemen gewoon langs de weg!

Bron – by denamorado

Heb jij nog een handige bespaar tip?

Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram