Yoga | Mijn ervaring | Kies de juiste mat!

Yoga | Mijn ervaring | Kies de juiste mat!

Begin dit jaar ben ik begonnen met het volgen van yogalessen. Iets wat ik al veel langer in gedachten had om te doen maar wat helaas een jaar geleden nog niet mogelijk was met mijn beschadigde nekwervels.

Na een operatie en een herstel van een jaar besloot ik samen met Larissa (zusje van mijn vriend) dit jaar ermee te beginnen. Ik had al een leuke knal roze yogamat klaarliggen die ik een keer had gekregen en ging met volle enthousiasme en energie aan de slag! Nu ben ik een aantal lessen verder en zijn er bij mij dingen opgevallen die ik met jullie wil delen! Benieuwd naar mijn yoga ervaringen en tips? Kijk mee!

yoga1

Yoga klonk voor mij altijd geweldig, de manier om je eindelijk is goed te kunnen ontspannen, te leren ontspannen en ook sterker en flexibeler te worden. Ik heb het alleen totaal onderschat, het is namelijk echt pittig en na de 2de les begon ik dan ook al te twijfelen of het wel iets voor mij zou zijn. Ik werd namelijk totaal niet ontspannen omdat je echt enorm veel (mentale)kracht moet hebben en dat ontbrak bij mij nogal. Ik kreeg direct te horen dat het de eerste tijd echt pittig zal zijn maar dat het over een aantal lessen steeds makkelijker en fijner zal worden. Nu ben ik een aantal lessen verder en inderdaad merk ik dat ik steeds flexibeler word en dat ik ook mijn ademhaling onder controle krijg waardoor ik meer kan ontspannen.

yoga2

Tijdens de lessen die ik heb gehad ben ik er ook achter gekomen dat een goede yogamat belangrijk is. Ik had namelijk een leuke knal roze yogamat gekregen die verkrijgbaar is bij de Action. Ik wou namelijk mijn eigen mat gebruiken ipv. de yogamatten op les gezien de hygiëne. Ik heb 3 lessen uitgehouden op dit roze matje maar al snel kwam ik erachter dat hij niet goed voor mij was. De mat zelf is namelijk veel te dun en op les raden ze mij dan ook echt aan om deze mat op een andere mat te leggen voor meer zachtheid.

Ook raakte ik een beetje in de knoop met de structuur van de mat. De mat van de Action is namelijk erg ‘plakkerig’.Ik vroeg Lisanne van Superyoga om advies en zij vertelde mij dat juist beginners graag kiezen voor een plakkerige yogamat omdat deze de meeste veiligheid bieden. Zelf ben ik tot nu toe begonnen met alleen een yogamat maar ik heb gehoord dat ook een yoga blok erg handig kan zijn voor beginners om makkelijker in de juiste houding te komen.

Hieronder kun je duidelijk het verschil zien qua dikte

yoga3

yoga4

Nu heb ik de mat een paar keer meegenomen naar les om te gebruiken en al direct bij de eerst keer merkte ik hoeveel verschil het gaf. Ik heb meer grip op de mat gekregen waardoor de oefeningen beter uitgevoerd kunnen worden en dat plakkerige is ook niet meer aan de orde. Ook ben ik blij dat ik nu een dikkere mat heb, ik heb een stuk minder pijn door de zachtheid.

Wil je ook yoga lessen volgen of gewoon thuis mee aan de slag gaan. Kijk dan goed naar de mat die je gebruikt of wilt gaan gebruiken. Er zit namelijk veel verschil in en je moet echt ontdekken welke mat het beste bij je past. Als je serieus met yoga aan de slag gaat raad ik je ook echt aan om te kijken naar een ‘professionele’ mat. Je zult namelijk net als ik merken dat er verschil in zit!

yoga1

Ook intressant? YOGA GUID VOOR THUIS!

Ben jij bekend met Yoga?

Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

8 Reacties

 1. 10 maart 2016 / 05:47

  Leuk dat je yogalessen volgt.
  Wat een fijne informatie.
  Ik zal eens kijken hoe dik de mat voor yoga is die hier in huis is.

 2. 9 maart 2016 / 07:57

  Wat heerlijk dat je yoga lesjes volgt! Dat is iets wat ik zelf ook heel graag zou willen doen! Het lijkt mij best zwaar inderdaad, maar ook lekker ontspannend! Ik heb trouwens ook het roze matje van de Action en ben er ook niet heel enthousiast over, die van mij ging heel snel kapot!

 3. 8 maart 2016 / 21:20

  Ik heb eigenlijk nog nooit Yoga gedaan. Lijkt me wel leuk om te doen

 4. 8 maart 2016 / 20:37

  Fijn artikel, ik had zelf een heel goed matje vroeger, maar deze is in de verhuis verdwenen. Nu ga ik dagelijks naar de sportschool of leg ik een deken op de grond, ik zou nog eens een matje moeten kopen.

 5. 8 maart 2016 / 14:12

  Yoga wil ik ook graag proberen! maar ik zit nu eerst op fitness en dat doe ik 3 x per week ! (proberen anders 2 x)

 6. 8 maart 2016 / 13:05

  Ik ben inderdaad ook begonnen op een te dun matje, en dat is eerst wel prima om te kijken of ‘het’ iets voor je is. Maar op een gegeven moment is het eigenlijk wel beter om een dikker matje te halen, dat zorgt ook voor meer plezier! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram