Yoga, goed voor lichaam & geest!

Yoga, goed voor lichaam & geest!

Een paar jaar geleden maakte ik voor het eerst kennis met Yoga. Ik begon een proeflesje te gaan volgen en voor ik het wist ging ik iedere weer naar een yogaklas. Ik vond het heerlijk en ontdekte hoe goed het was voor zowel mijn lichaam als geest.

Omdat de tijden van mijn Yogaklas niet meer goed waren te combineren besloot ik daar mee te stoppen maar het Yoga zelf thuis op te pakken. Ik ben namelijk iemand die ontzettend snel last heeft van spanning en stress, dit zorgt ervoor dat ik mentaal soms in de knoop raak en het vervolgens ook ga voelen in mijn lichaam. Door te gaan mediteren en Yoga te doen kom ik snel weer tot ontspanning en creëer ik rust.


Bron Unsplash – @yl_photography

Thuis aan de slag met Yoga en Meditatie!

Om lekker zelf thuis aan de slag te gaan met yoga en meditatie is het natuurlijk een must om een Yoga mat of Meditatiekussens te hebben. Dit zorgt natuurlijk voor comfort tijdens je sessie en dat is heel belangrijk. Je hebt verschillende soorten qua afmeting en diktes, doe een beetje onderzoek en oriënteer een beetje om te kijken wat jou het meest aanspreekt.

Ook is het belangrijk dat je fijne comfortabel kleding draagt. Als ik een yoga sessie wil volgen dan vind ik het altijd heerlijk om een legging te dragen en een fijne trui. Je bent hierdoor wel warm gekleed en kan je makkelijk bewegen. Mediteren kan ook tussendoor en daar hoef je je natuurlijk niet speciaal voor om te kleden.

Bron Unsplash – Jared Rice

Nu heb ik zelf yogalessen gehad, toch gebruik ik nu ook Youtube filmpjes om een sessie te volgen en mee te doen. Dit is ook ideaal als je zelf nog helemaal niet thuis bent in de wereld van Yoga en niet van plan bent om betaalde lessen te gaan volgen. Op Youtube vind je ontzettend veel filmpjes voor beginnens die je stap voor stap helpen!

Wat ik vooral heb gemerkt is dat je Yoga echt moet doen en als het gaat om mediteren dat je er ontzettend veel interessant over kan lezen voor je hiermee aan de slag gaat. Door je erin te verdiepen ontdek je wat meditatie voor jou kan betekenen en hoe je met kleine stapjes al grote resultaten kunt merken. Er zijn mooie boeken van te vinden maar ook online kun je veel lezen. Niet zo van het lezen? Dan is Youtube natuurlijk ook weer je beste vriend want hier zijn ook weer heel veel handige filmpjes over te vinden.

Bron Unsplash – Oksana Taran

Wat ik zelf vaak ervaar als ik merk dat ik even tijd voor mezelf moet nemen dat ik er echt een Me-Time momentje van maak. Een warme douche, een heerlijke Yoga sessie en een kop thee zorgen echt voor optimale ontspanning. Wat ik ook vaak hoor is dat mensen het fijn vinden om een lekkere geurkaars te branden of om op de achtergrond een ontspannend muziekje aan te zetten.

Wat zo fijn is van mediteren is dat je het ook op iedere plek gemakkelijk kunt doen. Mediteren hoeft ook maar een paar minuten te duren en kan je ook heerlijk tijdens een wandeling doen op een bankje. Een mooie rustgevende omgeving zal al veel met je doen en om even dat momentje voor jezelf te pakken ervaar je hoe je je lichaam weer oplaadt.


Heb jij ervaring met Yoga en/of Meditatie?

Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram