Wil jij meer met natuurlijke elementen in jouw tuin werken? 

Wil jij meer met natuurlijke elementen in jouw tuin werken? 

teeds meer mensen vinden het fijn om zo natuurlijk mogelijk te tuinieren. De tijden dat je alles in de tegels legde zodat je geen omkijken meer naar je tuin had, zijn waarschijnlijk voorbij. Het is nu de kunst om je tuin, hoe klein deze ook is, zo in te richten dat je ook echt een stukje natuur bij je huis kunt maken. Een goede manier om dit te doen, is door zoveel mogelijk natuurlijke materialen te gebruiken. Kies daarom niet voor grote ijzeren hekken of plastic schuttingen om je tuin af te rasteren. Dit levert nooit een natuurlijk resultaat op en bovendien zijn deze materialen ook niet goed voor je ecologische voetafdruk. Wij laten je zien wat je kunt doen om met natuurlijke materialen echt iets moois van je tuin te maken. 


Gebruik hout

Een van de beste manieren om een natuurlijk geheel van je tuin te maken, is door met hout te gaan werken. Als je je tuin op een mooie manier wilt afschermen van de buitenwereld, is tuinhout alles wat je nodig hebt. Je kunt met dit hout heel veel kanten op. Je kunt je tuin bijvoorbeeld omzomen door er schuttingen van hout omheen te zetten. Je zou deze kant en klaar kunnen kopen, maar je kunt zelf ook gaan klussen. Het is namelijk niet heel moeilijk om een goede schutting te bouwen. Je zult zien dat wanneer je schuttingen van hout eenmaal staan, je een heel mooie basis voor je tuin gelegd hebt. De schuttingen zorgen niet alleen voor een mooi plaatje, maar ze nemen ook veel wind weg. Zo kun je veel eerder in het jaar al van het zonnetje genieten. 


Bron Pexels – Gary Barnes

Maak een houten terras

Wanneer je graag een fijn plekje wilt maken om te zitten, dan kun je een mooi terras van hout aanleggen. Dit voorkomt dat je een deel van de grond moet betegelen waardoor de grond kan blijven ademen. Dat is niet alleen beter voor de natuur, dat is ook beter voor mens en dier. Een goede bodem draagt namelijk bij aan een grotere biodiversiteit en door een houten terras te maken, blijft er leven mogelijk onder dit terras. Kies voor een duurzame houtsoort en ga voor hout dat niet glad wordt wanneer het nat wordt. Zo weet je zeker dat je een heel mooi terras kunt maken waarop je echt even tot rust kunt komen. 


Hout als basis voor je klimop

Wanneer je je groen wilt laten woekeren in de tuin, biedt houdt alles wat je nodig hebt. Je kunt bijvoorbeeld een mooie pergola maken zodat je klimop hierop kan klimmen. Je kunt ook houten frames maken waar je vervolgens takken tussen spant. Zo vorm je op eenvoudige wijze een mooie basis voor je tuin, reken maar dat alles wat hierop gaat klimmen het heel goed zal doen!

Bron Pexels – Karolina Grabowska

Ben jij graag in de tuin aan het werk?

Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram