Wil jij een goede zonnebril kopen?

Wil jij een goede zonnebril kopen?

Nu de temperaturen in Nederland weer oplopen, brengen we ook weer heel veel meer tijd buitenshuis door. Niet iedereen vindt het prettig om in het volle zonlicht zonder zonnebril te lopen. De zon beperkt je zicht en bovendien is een teveel aan zonlicht ook niet goed voor je ogen. Het is daarom aan te raden om een zonnebril te dragen zodat je ten eerste meer ziet, maar ook omdat je je ogen dan goed beschermt.

Hoe herken je een goede zonnebril en hoe weet je zeker dat je een goede bril koopt? In dit artikel geven wij jou een aantal handige tips die je in het achterhoofd kunt houden wanneer je op jacht gaat naar de perfecte zonnebril.


Bron Unsplash – Annie Theby

Waarom moet je je ogen beschermen?

Veel mensen weten dat te veel zonlicht niet goed is voor je huid. Wat veel mensen niet weten, is dat zonlicht ook schadelijk kan zijn voor je ogen. Zonlicht bevat namelijk Uv-straling en een teveel van deze straling is slecht voor je ogen. Je krijgt dan last van hoofdpijn en in het ergste geval kun je zelfs blijvende schade aan je netvlies oplopen. Je kunt daarom beter een zonnebril dragen. Lang niet iedere zonnebril is goed. Kies altijd voor brillen die Uv-werende glazen hebben. Je kunt de regel aanhouden dat wanneer een zonnebril van een bekend merk is, of meer dan slechts een paar tientjes of minder kost, deze geschikte glazen hebben. Kies daarom voor een bril van een merk zodat je zeker weet dat je ogen de bescherming krijgen die ze nodig hebben. 


Wil je een duurzame bril?

Als we het hebben over een ‘goede’ bril, dan spreekt het voor zich dat deze term op meerdere manieren kan worden ingevuld. Een goede bril beschermt je ogen, maar er is meer mogelijk. Een doorsnee bril is namelijk gemaakt van plastic en dit materiaal kan heel schadelijk zijn voor de natuur. Wil je daarom een mooie, maar duurzame bril kopen die geen schade toebrengt aan het milieu, dan kun je voor een Gucci zonnebril gaan. Deze brillen zijn gemaakt van biologisch afbreekbaar plastic waardoor deze bril geen blijvend restproduct zal vormen wanneer je hem, na vele decennia te hebben gedragen, misschien weggooit. 


Wil jij op avontuur in de buitenlucht? 

Een zonnebril hoeft niet alleen maar een modeaccessoire te zijn. Het kan ook een essentieel onderdeel zijn van je uitrusting wanneer je op avontuur gaat. Ga je wandelen in de bergen, of bergbeklimmen, dan kun je ook kiezen voor een zonnebril die extra sterke glazen heeft. Hierdoor maakt het niet uit dat er een keer een steentje tegen je glas komt want het glas kan dat gemakkelijk hebben. Bekijk de collectie van Oakley eens om te zien welke opties er allemaal mogelijk zijn. Dit merk is namelijk ideaal voor avonturiers. 


Bron Unsplash – @charlesdeluvio

Draag jij vaak een zonnebril?

Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram