Werken vanuit huis! Dit is belangrijk voor mij!

Werken vanuit huis! Dit is belangrijk voor mij!

Wat misschien de meeste van jullie wel weten is dat ik voor mezelf werk als grafisch vormgever en dat voornamelijk doe vanuit huis. Om die reden heb ik zeker een aantal wensen in huis om goed te kunnen werken zonder tegen irritaties, problemen of hindernissen aan te lopen.

Het leek mij wel leuk om te delen met jullie wat voor mij belangrijk is door vanuit huis te werken als vormgever. Zoals jullie op mijn blog veel zien, ontwerp ik gratis content zoals wallpapers en planners voor jullie. Iets wat ik met veel plezier doe. Maar daarnaast moet ik ook mijn boodschappen betalen en heb ik toffe grafische klussen van opdrachtgevers!


Bron – Unsplash

Snel internet is een must!

Omdat ik veel achter de computer werk voor zowel het ontwerpen als het communiceren is voor mijn snel internet super belangrijk. Ik heb in het dagelijks leven best veel geduld maar als internet traag gaat of mijn iMac werkt wat sloom dan merk ik dat ik snel begin te irriteren en raak ik helemaal uit mijn ontwerp/werk vibe!

Daarom vind ik het belangrijk om een goed internet abonnement te hebben zodat alles prettig en snel werkt. Nu heb ik er zelf nooit zoveel verstand van maar met de juiste informatie en advies kom je al een heel eind om het perfecte pakket te kiezen wat aansluit op je wensen. Werk je altijd vanuit huis? Dan kan het een goede keuze zijn om een internet abonnement te combineren met TV. Tegenwoordig kun je het zelfs combineren met een telefoon abonnement. Er is veel informatie online te vinden dus ga aan de slag en vergelijk.


Een goede werkomgeving!

Om niet afgeleid te raken is een goede werkomgeving heel belangrijk. Ik heb het geluk dat ik een mooie ruimte in huis vrij heb wat ik gebruik als kantoor. Ik heb hier alles bij gehand wat ik kan gebruiken voor het uitvoeren van mijn werk. Ik kan er niet snel afgeleid raken en als ik mezelf even wat vrije tijd gun dan sluit ik gewoon de deur en hoef ik er even niet naar om te kijken. Voor mij is het belangrijk dat ik genoeg ruimte heb om aan te tekenen of te schrijven, ruimte voor mijn computer en de gadgets die ik nodig heb. Voor de rest vind ik het leuk om mijn werk wat ik voor klanten heb gemaakt te showen in mijn werkkamer, dat geeft mij altijd opnieuw motivatie om mooie dingen te maken!


Bron – Unsplash

Een ‘grote’ computer om aan te werken!

Al vanaf de tijd dat ik nog op school zat voor mijn grafische opleiding werkte ik al met Apple. Nu heb ik dat altijd ontzettend fijn gevonden en daarom had ik altijd als wens om ook op een iMac thuis te kunnen werken. Dromen moet je realiseren en als het je bevordert in je werk dan is het al helemaal een must. Het was in het begin van mijn ontwerp tijd een grote investering maar het was het zeker waard. Ik ben begonnen met een kleine iMac en nu werk ik op een heerlijk groot scherm waar ik lekker op kan ontwerpen!


Bron – Unsplash

Lekkere koffie!

Ik twijfelde of deze er tussen moest maar eigenlijk is dit echt belangrijk voor mij als ik vanuit huis werk. Voor alle koffieliefhebbers onder ons, je weet hoe belangrijk koffie kan zijn en ik vind het heerlijk om mijn dag ook te beginnen met een bakkie. Ik heb dan ook een goed koffieapparaat in huis voor verse bonen en een ideale melkopschuimer voor mijn cappuccino’s. Ik was eerst helemaal weg van de havermelk cappuccino’s maar sinds kort heb ik ook de amandelmelk variant ontdekt. Een beetje amandelmelk en een shot espresso is heerlijk!

Ook gedurende de dag is het ideaal om even een bakje koffie te halen en even een momentje pauze te nemen. Omdat ik vanuit huis werk en niet met vaste pauzes zit, is het toch erg belangrijk om even van je werk af te stappen en dan is een bakje koffie drinken ideaal!


Een vast ritme!

Het klinkt als een droombaan om vanuit je eigen huis een werk te doen maar het kan ook erg lastig zijn. In je leefomgeving heb je namelijk genoeg impulsen die je kunnen afleiden en wat dacht je van uitslapen? Je bent eigen baas dus die wekker hoef je niet perse te zetten. Zelf heb ik een enorm vast ritme. Nu ben ik al een ochtendmens waardoor ik het geen probleem vind om vroeg op te staan, ik vind het ook altijd fijn om in de ochtend te werken. Blijkbaar heb ik dan de meeste inspiratie en kan ik het meest genieten van de ‘rust’ om mij heen. Het is vaak nog een beetje schemerig buiten en dat geeft mij altijd een heel goed gevoel om aan het werk te gaan. Natuurlijk zijn er wel is momenten dat ik mezelf wat meer tijd in de ochtend geef en wat langer kan blijven liggen. Moet natuurlijk kunnen!

Bron – Unsplash

Werk jij vanuit huis?
Wat is voor jou belangrijk?
Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

1 Reactie

  1. 15 september 2020 / 11:35

    Ik vind mijn iMac ook zo ideaal, nooit traag (bijna dan..) en een groot scherm. Maar een juiste internetverbinding is inderdaad wel erg belangrijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram