Welk huidtype heb ik? Hoe te behandelen!

Welk huidtype heb ik? Hoe te behandelen!

huid1
Voor dat je helemaal los gaat in de winkel om nieuwe producten in te slaan voor je gezicht is het eerst van belang om te kijken welk huidtype je hebt. Zo kun je nog beter je huid in goede conditie brengen/houden en verzorgen…

In dit artikel wil ik je graag uitleggen welke soorten huidtypes er zijn en wat van belang is qua verzorging en producten.

Je hebt 5 soorten huidtypen:

Normaal
Droog
Vet
Gecombineerd
Gevoelig

tzoneBron afbeelding – http://theclearskinproject.com

♥ Normale huid

Dit huidtype is gewoonweg gezond. Het is fris, glad en regelmatig, noch te vet, noch te droog en zonder zichtbare problemen. Hij blijft er de hele dag goed uitzien en heeft geen last van zeep en water reacties. Heb je een normale huid dan heb je geluk, er is maar een kleine groep dames die tot dit type behoort.

Waar moet je op letten?

Een normale huid klinkt fijn maar vergeet niet deze ook elke dag reinigen om make-up resten en vuil van buiten af weg te halen. Een vochtinbrengende lotion is daarna een goede behandeling.

♥ Droge huid

Een droge huid is don, ziet er tamelijk doorschijnen uit en heeft last van kloofjes en schilfertjes. De droge huid heeft een te lage vetafscheiding ( de natuurlijke vochtinbrenger van de huid) en is merkbaar schilferig rond de mond, de wangen en het voorhoofd. Door gebruik van zeep, water en lotion veroorzaakt problemen bij dit huidtype omdat je huid daarna strak en onaangenaam aanvoelt. Wanneer de droge huid bloot komt te staan aan koude wind of een ruimte met centrale verwarming of airconditioning voelt hij al snel gespannen.

Waar moet je op letten?

Wanneer je huidverzorging voor de droge huid koopt , kies dan voor een reinigingscrème, gevolg door een milde alcohol vrije toner om verder uitdroging te voorkomen. Dit huidtype heeft regelmatig (s’morgens en ’s avonds) voeding nodig in een vorm van dikke, crème achtige, hydraterende moisturizers (vochtinbrengers).

♥ Vette huid

Het type vette huid is glimmend omdat de huid een overvloedige vetafscheiding heeft, voor in de T-zone ( het middelste deel van het voorhoofd, neus en kin) Een vette huid kan grote poriën hebben, lastige mee-eters en acne maar reageert niet vervelend op zeep en water.

Waar moet je op letten?

De beste verzorging voor een vette huid is het gebruik van lauwwarmwater met een gezichtszeep die stevig in de huid wordt gemasseerd en daarna wordt afgespoeld. Vermijd scherpe, alcoholhoudende lotions en gebruik een lichte moisturizer. Dep met een tissue teveel product weg. Wil je overdag je huid wat extra verfrissen, dep dan met een watje milde toner op je gezicht.

Een gezonde huid is de beste basis voor je make-up

♥ Gecombineerde huid

Het gemengde huidtype komt het meest voor. De huid op het voorhoofd, de neus en kin is vet en vertoont grote poriën, terwijl de huid op de wangen fijner van structuur is en ruwe, droge delen heeft Elk gebied vereist een andere verzorging.

Waar moet je op letten?

Gebruik een gezichtszeep om de huid schoon te maken en spoel hem daarna af, gebruik dan een alcoholvrije toner op de T-zone en een milde opfrissen voor de droge delen van het gezicht. Houd je huid in topconditie door hem ’s avonds met een reinigingscrème schoon te maken. Extra verzorging kan door middel van een moisturizer op het hele gezicht, laat het 5 tot 10  minuten intrekken en verwijder dan het overtollige van de vette T-zone.

♥ Gevoelige huid

De gevoelige huid is teer en moeilijk te verzorgen. Hij raakt snel geïrriteerd en reageert sterk op omstandigheden als temperatuur verschillen, geparfumeerde producten en scherpe stoffen als reinigingsmiddelen. De gevolgen daarvan , droogheid, vlekken en rode plekken.

Waar moet je op letten?

Ga opzoek naar producten die geschikt zijn voor de gevoelige huid, deze producten bevatten namelijk geen parfum en irriterende bestanddelen. Gebruik voor de gevoelige huid geen zeep en water en middelen die vocht en vet aan de huid onttrekken. Kies een milde, ongeparfumeerde reinigingslotion, gevolgd door lauw water om het overtollige lotion te verwijderen. Vermijd toners. Als laatste kan je gebruik maken van een crème achtige moisturizer voor de droge, gevoelige huid die je zowel in de ochtend als in de avond moet aanbrengen.

skin(Bron afbeeldingen wehearit.com)

Mocht je er toch niet helemaal uitkomen dan kunnen de medewerkers in de winkel ook altijd kijken naar je huid om te bepalen wat voor producten je nodig hebt.

Wat voor type huid heb jij?

Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram