WEEKLY LITTLE SNAPS #21

WEEKLY LITTLE SNAPS #21

De afgelopen weken/maand waren niet bepaald prettig en dan vooral Maart. Privé gebeurde er alles en dat zorgde er voor dat mijn hoofd nergens naar stond en dat ik Maart ook zo snel mogelijk wil vergeten. We zijn nu weer een tijdje verder en het ziet er allemaal weer wat positiever uit waardoor ik ook weer zin heb om mij te focussen op vanalles en dat probeer ik ook langzaam weer te doen.

Het was ieder geval even ver terug scrollen op mijn telefoon naar de foto’s die ik allemaal had gemaakt voor deze blogpost. En dan is het nu eindelijk tijd om ze met jullie te delen. Benieuwd wat ik allemaal heb uitgespookt? Kijk mee!


Ik denk dat we allemaal ontzettend aan het genieten zijn van het lekkere weer. Het is weer heerlijk om lekker de markt op te gaan en daar lekkere dingen te scoren en natuurlijk even te gaan genieten bij de bloemenstal. We zitten nu alweer in mei en dat betekent natuurlijk ook dat het pioenrozen seizoen weer begint. Ik kan niet wachten om hiervan een mooie bos op tafel te hebben staan.

Ik ben de laatste tijd lekker opzoek naar leuke recepten en wil wat meer tijd in de keuken besteden aan het lekkere dingen maken. Net als in de tuin bezig zijn is koken ook echt perfect om te ontspannen. Ik had een pasta recept gevonden met feta kaas, verschillende tomaten en knoflook voor in de oven. Super simpel en heel lekker!

Het is geen geheim meer dat ik een verslaving heb aan koffie. Ik drink thuis veel bakjes, onderweg maar ook heel graag bij een koffietentje. En in mijn woonplaats is nu zo’n leuk tentje erbij gekomen waar ik echt teveel kom. De worteltaart is er trouwens ook heerlijk!

En meer zonnige dagen betekent ook meer lekker in de tuin doorbrengen. De boel is al aardig netjes en aan kant en ik heb alle potten en kweekbakken al aardig gevuld. En tussen het werken door dan echt even genieten van het zonnetje in mijn fijne tuin!

En ook deze moestuin is al aardig goed gevuld. Er staan meerdere fruitstruikjes in die het super goed doen. Ik kan niet wachten om de eerste bramen en frambozen te kunnen oogsten!

En ook de grote eettafel in de tuin is onder handen genomen. De tafel was door afgelopen herfst en winter erg verwilderd en daarom was het hoognodig om de boel op te schuren en weer netjes te maken. Ik kon het niet laten om ook even de tafel helemaal netjes te maken ook al moest het er dezelfde avond weer af voor het komende slechte weer. Maar ik kan niet wachten tot het volop zomer is en ik hier weer veel tijd kan doorbrengen.

Koffie op bed! Je kunt mij niet gelukkiger krijgen. Sinds kort brengt iedere zondagochtend mijn vriend mij een heerlijke cappuccino op bed. Zondag is vaak voor mij echt de enige dag dat ik wat meer kan uitrusten en dat begint op deze manier echt perfect. Hier kan ik echt ontzettend van genieten!

En ook de kipjes zijn weer volop aan het leggen. Ik vind het vooral in het weekend altijd zo gezellig als ik naar het hok loop om weer nieuwe verse eieren te pakken. Kleine cadeautjes!

Nieuwe werkweek betekent weer veel koffie. Ik heb het de afgelopen weken weer wat drukker met werk omdat ik zelf veel in te halen heb door mijn afwezigheid. En dan is een beetje afleiding om de stad in te lopen en iets lekker te halen een perfecte manier om even te ontspannen.

En omdat de wortelcake zo goed bevalt, nam ik daar ook nog een stukje van mij voor op kantoor!

Ik ging op mijn vrije dag even naar de kringloop toe omdat ik hoognodig nieuwe potten nodig was. Ik ging al eerder naar Intratuin maar ik vond de prijzen echt veel te hoog voor wat ik zocht en dan is natuurlijk een bezoekje aan de kringloop de perfecte oplossing. Daar voor in voor 2.50 maar liefst 3 nieuwe potten!

Ik ben wat nieuwe dingen aan het kweken waaronder eetbare bloemen en deze wil ik graag in leuke potten overpotten zodat ik ze op tafel kan zetten en snel kan gebruiken in de keuken.

In het weekend maak ik altijd verse broodjes en ontbijten we als dat mogelijk is ook extra lang. De geur van vers brood is altijd zo heerlijk om mee wakker te worden!

En daarna was het toch echt even tijd om aan het werk te gaan. Lekker werken voor de blog is toch iets wat ik in het weekend veel doe en waar ik ook energie van krijg. Het voelt niet als ‘echt’ werk waardoor ik het echt al heel wat jaren doe. Lekker aan de eettafel, koffie erbij en aan de slag!

Mijn vriend en ik zijn in huis bezig geweest met de bijkeuken. Dit project had ik al een tijdje in mijn hoofd omdat het zoveel potentie had om er iets moois van te maken. Ik had een plan gemaakt hoe ik het wou hebben en we zijn op zondag ermee aan de slag gegaan. Het is bijna af maar ik ben al zo gelukkig met het resultaat. Ik wilde een plek creëren waar ik fijn de was kan doen, handige spullen kan opbergen en noem maar op. Maar het moest natuurlijk wel passen bij de rest van het huis en dat is gelukt. Alleen nog een wasdroger toevoegen en dan is alles helemaal ready!

Mijn zus kwam langs met een lief cadeautje voor het oppassen op de kat. Ik vind het zo lief dat ze echt moeite doet om iets te geven wat ook echt heel leuk is en bij mij past. Ze kwam aanzetten met een super schattig keramieken vergiet en wat lekkers!

En ik sluit deze blog af met een laatste koffie momentje. Ik heb mijn leuke zomerse rieten tas weer uit de kast gehaald en deze sleur ik weer lekker met mij mee. Ik vind dit soort tasjes in de zomer altijd zo leuk en handig!


Fijne week gewenst en tot de volgende!

Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram