Weekendje weg met je vriendinnen? Ga naar Londen!

Weekendje weg met je vriendinnen? Ga naar Londen!

tumblr_lvuz1dUsQj1qafc06o1_500_large

Hoe lang ben jij als weer niet in Londen geweest? Welnu, is dit niet een leuke bestemming voor het volgende stedentripje met je vriendinnen? Je bent er zo, het is niet meer zo duur sinds de pond weer wat lager staat en een relaxt hotel in Londen is zo gevonden.

Bijzondere musea
Je kunt natuurlijk naar het British Museum en het Modern Tate, maar er zijn veel meer interessante en minder bekende musea in Londen. Het Victoria & Albert Museum bijvoorbeeld, dat is toegewijd aan decoratieve kunst. De grootste collectie van Ressaissance sculpturen en een gigantische verzameling Indiase kunst. In de “Fakes and Forgeries Gallery” hangen vervalsingen die soms beter zijn dan het origineel. Ook zijn er regelmatig ultramoderne fashion exposities. Voor fashion en hedendaagse trends kan je ook terecht bij het Fashion and Textile Museum in Bermondsey Street.

De beste vintage winkels
Voor de beste vintage kan je in Londen uitstekend terecht. Zowel op de Spitafields markt in Oost-Londen als de markt van Portobello in het westen vind je een groot aantal vintage shops. De meest invloedrijke mode-ontwerpers komen hier zoeken naar inspiratie, dus wees niet verrast als je hier ineens Paul Smith tegenkomt die naast je in het rek staat te snuffelen. Net zo geliefd is Rellik op Golbourne Road, waar je met een beetje geluk een originele Westwood kan vinden.

tumblr_m9hilhZAPP1r4hvblo1_500_large

Culinaire verrassingen
Een van de meest geliefde restaurants van dit moment is The Ledbury, waar meesterchef Brett Graham achter de kachel staat. Dit restaurant is niet goedkoop, maar elke cent dubbel en dwars waard. Mensen met een kleiner budget zouden hier kunnen gaan lunchen en de wijnkaart links laten liggen, dan is het prima te betalen. Voor goed Chinees eten kan je het beste in Chinatown terecht, maar Seventeen in Notting Hill is een goed alternatief, zeker als je een keuze hebt gemaakt uit een van de leuke hotels in deze buurt.

Ben jij wel is in Londen geweest?

Bron – Weheartit.com

Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram