Wat kost een trouwjurk?

Wat kost een trouwjurk?

Sta je al te trappen om trouwjurken te passen? Begrijpelijk! Het is het moment waar je als jong meisje al eens van hebt gedroomd. Voor vele toekomstige bruiden zijn de kosten van een trouwjurk wel een aandachtspunt.

Stel jezelf dus van te voren de vraag hoeveel je bereid bent om uit te geven aan een trouwjurk. En: deel je budget direct bij de bruidszaak waar je je jurk gaat passen. Zo voorkom je teleurstelling als de jurk die jij geweldig vind een iets te duur prijskaartje blijkt te hebben.


De gemiddelde prijs

Iedereen heeft het perfecte plaatje van zijn of haar huwelijk in het hoofd. Sommige bruiden dromen al van jongs af aan van de perfecte trouwjurk. Hoe je droomjurk er ook uitziet, het is slim om geld te reserveren voor dé jurk. 

Houd qua kosten voor een trouwjurk rekening met een gemiddelde prijs tussen de €1500 en €2500 euro. Wil je echt een designer trouwjurk? Dan begint de prijs pas bij ongeveer €3000. Bij een low-budget zaak of een bruidsoutlet kan je al slagen voor ongeveer €500 á €600. Maar: ook bekende modezaken verkopen jurken en trouwpakken voor aantrekkelijke prijzen!


Bron Pexels – Helena Jankovičová Kováčová 

Prijsklasse voor een jurk bij een bruidszaak

Wanneer je gaat kijken bij een bruidsmodezaak ligt de prijs vaak rond de €1500 á €1600. Wanneer je hiervoor kiest kun je het beste een afspraak maken bij een bruidsmodezaak. Daar worden je maten opgemeten, krijg je advies en zorgen ze voor de beste uitkomst. Wanneer je op zoek gaat naar trouwjurken in Leek, kun je langs zaken gaan zoals Bridesbyfem, voor goed advies. 

Er zijn nog een aantal elementen die van invloed kunnen zijn op de prijs van een trouwjurk. Hieronder staan er een paar op een rij:

  • Merk
  • Waar je de jurk koopt
  • Stof van de jurk
  • Tweedehands, nieuw of couture

Bepaal je budget voor je trouwjurk

Het is erg handig om van tevoren te bepalen hoeveel je ongeveer aan de jurk wil uitgeven. Zo kun je gericht zoeken naar de perfecte jurk en zo voorkom je teleurstelling als achteraf blijkt dat de jurk te duur is. Maar hoe bepaal je een passend budget? Je kunt jezelf twee vragen stellen, namelijk hoe belangrijk de jurk is voor jou en wat het totale budget is. Over het algemeen kun je zeggen dat ongeveer tien tot vijftien procent naar trouwkleding gaat. Inclusief de kleding van jouw verloofde.


Vuistregel: gemiddeld 2000 euro

Kortom, de vraag: ‘wat kost een trouwjurk?’ is lastig te beantwoorden. Het beste antwoord is dat het persoonlijk is. Het hangt ervan af wat jij ervoor wilt of kunt betalen. Als vuistregel kun je aanhouden dat een trouwjurk gemiddeld tussen de €1500 en €2500 kost.

Bron Pexels – Emma Bauso

Wil jij graag trouwen?

Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram