Wat dekt een inboedelverzekering precies?

Wat dekt een inboedelverzekering precies?

Wanneer je op jezelf gaat wonen, kun je verschillende verzekeringen voor je woning afsluiten. Als het een koopwoning betreft, ontkom je niet aan een opstalverzekering. Een eigenaar van een pand is namelijk wettelijk verplicht om zijn opstal te verzekeren. Naast een opstalverzekering behoort een inboedelverzekering ook tot de woonverzekeringen.

Ondanks dat deze verzekering niet verplicht is, is het zeker de moeite waard om hem af te sluiten. Als je nog niet overtuigd bent, ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst vertellen wij je namelijk wat een inboedelverzekering precies dekt.


Je verzekert de losse spullen in huis

Wie op zichzelf gaat wonen, bezit vaak flink wat meubels, accessoires en andere spullen. Dergelijke zaken vallen onder de inboedel. Afzonderlijk van elkaar zijn ze misschien niet bijzonder veel waard, maar gezamenlijk vertegenwoordigen alle losse spullen in huis vaak een behoorlijke waarde. Daarom doe je er goed aan hier een verzekering voor af te sluiten. Een inboedelverzekering biedt in dat geval uitkomst. Deze verzekering dekt namelijk schade aan losse spullen in huis door een onverwachte gebeurtenis.

Bron Unsplash – Storiès

Voor welke schade zijn je spullen verzekerd?

Sommige mensen denken dat schade aan losse spullen altijd vergoed wordt als zij een inboedelverzekering hebben afgesloten. Helaas is dit lang niet altijd het geval. Het heeft namelijk alleen zin om bij een verzekeraar aan te kloppen als de schade het gevolg is van specifieke gebeurtenissen. Ben je benieuwd voor welke soorten schade de losse spullen in huis verzekerd zijn als je een inboedelverzekering afsluit? Wij zetten ze hieronder voor je op een rijtje.

– Inbraak en diefstal

– Blikseminslag en inductie

– Storm, regen, sneeuw en hagel

– Vandalisme

Overstroming

– Brand, rook en roet

Heb je spullen van een ander geleend en beschadigen deze door één van de bovenstaande gebeurtenissen? Dan kun je eveneens bij jouw verzekeraar aankloppen. De meeste verzekeraars vergoeden namelijk ook schade aan geleende spullen. Ga er overigens niet klakkeloos vanuit dat schade aan geleende spullen is meeverzekerd, want dit is niet overal het geval. Reden genoeg om extra alert te zijn bij het afsluiten van een inboedelverzekering.

Kosten inboedelverzekering

Je weet inmiddels in grote lijnen wat een inboedelverzekering dekt. De kans is dan ook groot dat je overtuigd bent van de voordelen van deze verzekering. Toch kleeft er ook één groot nadeel aan: een inboedelverzekering kost geld. Maar wat kost een inboedelverzekering eigenlijk? Hier kunnen we je op voorhand geen antwoord op geven, want de kosten zijn afhankelijk van de keuzes die je maakt.  Wil je schade door eigen schuld meeverzekeren? Dan kost een inboedelverzekering meer dan wanneer je voor de standaarddekking kiest.

Ben je student? Dan doe je er ook goed aan om een inboedelverzekering af te sluiten. Omdat je het geld vast en zeker beter voor andere zaken kunt gebruiken, overweeg je mogelijk om deze verzekering links te laten liggen. Zonde, want bij veel verzekeraars kun je een inboedelverzekering student afsluiten. De dekking is hetzelfde als bij een normale inboedelverzekering, maar je krijgt korting op de premie. Hierdoor is het financieel interessant om een inboedelverzekering af te sluiten.


Bron Unsplash – @craftedbygc
Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram