WANNEER KIES JE VOOR EEN HOEKBANK?

WANNEER KIES JE VOOR EEN HOEKBANK?

Dingen veranderen in huis vind ik heerlijk om te doen. Of het nu iets kleins is zoals een nieuwe vaas, een lampje, een kussentje of een hele groot meubelstuk zoals een nieuwe tafel stoel of bank. Ik vind het heerlijk om ermee bezig te zijn en al helemaal in het najaar, waarbij je je interieur weer helemaal kunt omgooien.

Nu heb ik een tijdje geleden een artikel gemaakt met tips voor het zoeken naar nieuwe meubels. Een kussentje is namelijk zo gekocht en mag nog wel een keer een miskoop zijn, een duurder meubelstuk zoals bank vraagt net wat meer aandacht. Ik wil je dan ook wat tips geven voor het kopen van nieuwe bank. Zo voorkom je die miskoop!


De zoektocht naar de perfecte bank!

Mijn vriend en ik lagen al snel op 1 lijn toen onze zoektocht naar een nieuwe bank begon. Het was een zoektocht met veel wikken en wegen maar uiteindelijk hebben we de beste keuze gemaakt.

Onze eerste wens ging namelijk uit naar een hoekbank maar die zijn natuurlijk niet geschikt voor iedere woonruimte. Ik hou van knus en gezelligheid maar ik kan er niet tegen als een ruimte helemaal vol komt te staan en dat het teveel wordt. Het was dan ook even goed meten om erachter te komen dat voor onze ruimte waar we graag de bank zouden willen hebben, de hoekbank niet de perfect keuze is. Uiteindelijk is onze keuze gevallen voor een 3-zits bank.

Bron – wonenenzo

De voordelen van een hoekbank

Toch hoop ik in ons toekomstige huis een hoekbank te nemen, ik zie mij al namelijk helemaal languit liggen met een boek.

Een hoekbank heeft natuurlijk als grootste voordeel dat je extra ruimte creëert en voor iedereen wel een lekkere plek op de bank hebt. Je kunt er zowel lekker in zitten maar ook heerlijk languit. En dat doen we natuurlijk allemaal graag op de bank voor de tv of met een boek.

Een hoekbank is natuurlijk perfect om in een hoek te hebben staan. Je creëert hiermee toch extra ruimte in de woning. Heb je geen geschikte hoek, dan kan hij lokprima in het midden van een ruimte alleen moet je er dan wel rekening mee houden dat je genoeg ruimte hebt om om de bank heen te lopen.

Vroeger had je ouderwets alleen de 2 en 3 zitter, toen kwamen de hoekbanken op de markt en nu heb je tegenwoordig de keuze om helemaal je hoekbank samen te stellen zodat hij eigenlijk perfect is voor de ruimte die jij zoekt. Of je nu een groot gezin hebt en veel zitplekken nodig hebt, of juist opzoek bent naar een lekkere hoekbank voor jezelf, er is voor iedereen een perfecte hoekbank te vinden.


Bron- @taylormae

Een hoekbank kopen?

Je bent eruit, je wilt komend winter heerlijk doorbrengen op een nieuwe bank en je oog is gevallen op die ene heerlijke hoekbank. Wil je een hoekbank kopen, neem dan de volgende tips mee in je besluit!

 1. Bepaal de aantal zitplaatsen die je graag wilt hebben!
 2. Pak de centimer er bij en gebruik tape om precies te kijken hoe groot je de bank wilt hebben en hoe veel ruimte die in beslag gaat nemen.
 3. Denk goed naar aan welke kant je de hoek wilt hebben. Het mooiste is om deze te plaatsen aan de kant waar je het minste loopt. Hierdoor lijkt optisch de ruimte nog groter.
 4. Heb je de tape aangebracht op de grond, kijk dan of er genoeg ruimte om de bank heen is om te lopen.
 5. Bedenk vooraf een budget wat je wilt uitgeven.
 6. Hoelang wil je dat de bank meegaat? Goedkoop is vaak duurkoop en hou er goed rekening mee dat kwaliteit van stof op een bank erg belangrijk is. Je zit er toch iedere dag op en door wrijving wordt stof altijd minder. Kies je voor een leren bank, kunstleer is veel slechter in kwaliteit en vaak op de zitgedeeltes wordt dit een stuk sneller lelijk.
 7. Op internet staan een hoop toffe banken in verschillende prijs klasse. Toch is het heel fijn om een bank in het echt even te zitten. Kijk of de webshop een winkel heeft om even proef te zitten. Vaak kun je de stoffen ook in het echt goed bekijken!
 8. Een hoekbank is vaak echt een Eye-catcher in de woonkamer. Kies de stijl bij je past maar hou er rekening mee dat een bank ook veel aandacht trekt en ’te druk’ in een ruimte kan lijken. Kies eerder voor een kussentje in een heftige kleur of print, dan een hele bank. Een kussentje kun je snel aanpassen maar een bank is natuurlijk een stuk duurder. Speel op safe en kies een neutrale kleur!

Bron – @ejleusink

Heb jij een hoekbank?

Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

3 Reacties

 1. 24 oktober 2019 / 15:26

  Wij hebben ook een hoekbank! Ik vind twee losse banken mooier, maar bij ons is het qua ruimte efficiënter.

 2. 24 oktober 2019 / 09:43

  Wat een goeie tips heb je in dit artikel gegeven zeg, wij hebben een hoekbank gekozen, het langere stuk valt precies onder ons raam weg. Dus gelukkig neemt ons bankstel niet teveel ruimte in beslag en hij zit ook nog eens heerlijk!

 3. 24 oktober 2019 / 06:27

  Nóg niet! Was nooit zo’n fan van de hoekbanken, maar inmiddels ben ik toch wel team hoekbank. Mits het mooi staat in de ruimte dan! Op dit moment heb ik nog een driezits, maar ik ben van plan om in mijn nieuwe woning een hoekbank te nemen. Wel eventjes goed meten en kijken hoe dat zal staan natuurlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram