Waarom zou je kiezen voor laminaat met v-groef?

Waarom zou je kiezen voor laminaat met v-groef?

Als je een budgetvriendelijke vloer met een houten uitstraling wilt, is laminaat een goede optie. Laminaat heb je in verschillende soorten en maten.

Niet alleen heb je laminaat in verschillende kleuren en structuren. Er bestaat ook laminaat met en zonder v-groef. We leggen graag uit wat het verschil is en wat de voordelen zijn van laminaat met v-groef.


Wat is laminaat met V-groef?

Zoals de naam al aangeeft, heeft laminaat met v-groef een v-vormige groef tussen de planken. Er is laminaat met 2V-groef en 4V-groef. De eerste heeft een groef aan de lange zijde van de planken. Bij 4V-groef laminaat zie je een groef rondom de hele plank. 

Laminaat met v-groef had vroeger een slechte reputatie doordat er stof in komt en vanwege het feit dat deze vloer wat moeilijker te reinigen is dan een volledig gladde, naadloze vloer. Er zijn echter meer voordelen dan nadelen van laminaat met v-groef. We zetten deze voor je op een rijtje:

Het geeft een natuurlijke uitstraling

De v-groef zorgt voor een meer natuurlijke uitstraling. Door de bolle vorm en de afgeronde randen lijkt het alsof de plank uit hardhout is gezaagd.

Het voelt prettig aan

Laminaat met v-groef voelt goed aan als je er met blote voeten overheen loopt. Het geeft het gevoel van echt hout. Ook de structuur van het laminaat draagt aan een prettig ‘voetgevoel’.


Bron – Unsplash

Het is duurzaam

Zoals alle laminaatvloeren is laminaat met v-groef erg duurzaam. De speciale behandeling die het doorloopt in de productie maakt deze vloer erg goed bestand tegen slijtage. Dit is ideaal voor plekken in huis die zwaar worden belopen, zoals de woonkamer en gang.

Het ziet er goed uit

Het voordeel van de v-groef is dat deze de eventuele variaties tussen de planken compenseert. Laminaat met v-groef is bovendien verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en designs. Er zijn vloeren beschikbaar die niet te onderscheiden zijn van natuurlijk hout, alleen zijn deze heel duurzaam en vragen ze eveneens minder onderhoud.

Bron – Unsplash

Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram