Waarom je de pH-waarde van je haarverzorging zou moeten controleren!

Waarom je de pH-waarde van je haarverzorging zou moeten controleren!

Heb je last van een geïrriteerde (hoofd)huid? Dit kan te maken hebben met de PH-waarde in de producten die je gebruikt. Veel producten bevatten een veel te hoge of te lage PH waarde, waardoor je huid en haar kan uitdrogen. Onze Fiona Franchimon haarverzorgingslijn heeft een PH waarde tussen de 4,59 en 5,45 en zitten dus allemaal in een veilige range. Dit betekent dat ze zo zacht mogelijk zijn voor huid en haar. Maar hoe werkt dit nu precies?

Met de PH-waarde meet je de zuurgraad van iets. Een PH-waarde wordt aangegeven in de getallen 0 tot 10, waarbij een PH van 7 wordt gezien als PH neutraal. Met elke stap die je zet, wordt de pH-waarde 10 keer zuurder. Dit gaat in beide richtingen op de schaal. Dus van 6 naar 5 is al 10 keer zuurder en van 7 naar 8 zit je hoger op de alkalische schaal. Ons haar heeft van nature een PH-waarde van ongeveer 5 tot 5,5. Producten die ver buiten dat bereik liggen, zijn veel zuurder en kunnen het haar en de huid uitdrogen.


Wist je bijvoorbeeld dat de PH-waarde van kraanwater in Nederland 8 is? Dit is dus een stuk zuurder dan onze huid en haren. Alleen al douchen of je haar wassen met water kan uitdroging veroorzaken. Dit merk je bijvoorbeeld als je heel lang en heet doucht, dan krijg je een drogere huid.

Bovendien bevatten bijna alle shampoos die je in de supermarkt koopt een hogere PH-waarde dan 6. De reden dat de producten in de supermarkt vaak zo’n hoge PH-waarde bevatten? Veel shampoos in de supermarkt worden gemengd met water, dat een PH waarde heeft van 7. Je kunt je dus voorstellen, dat met veel water in een product een hogere PH waarde ontstaat.

Bron Unsplash – Autri Taheri

We kennen allemaal de zogenaamde all-in-one shampoo en douchegel producten. Deze producten hebben vaak een nog hogere PH waarde van 8 of soms zelfs 9. Je kunt je dus voorstellen dat deze producten, zeker in combinatie met water, een slechte invloed hebben op de gezondheid van huid en haar. Of neem bijvoorbeeld babyshampoo. Deze shampoo is speciaal gemaakt zodat het niet in de ogen van je kind prikt, dit is gedaan door de PH waarde van het product gelijk te stellen aan de PH waarde van onze ogen, die is ongeveer 7,5. Heel prettig voor de ogen, maar een stuk minder prettig voor het haar en het lichaam. Wanneer een product een hogere PH waarde heeft dan 7, worden de haarschacht en de schubbenlaag van het haar zacht en begint het op te zwellen. Het gevolg? Droog, poreus en broos haar.


Heb jij last van:
• Klitten
• Pluizig haar
• Dof haar
• Gespleten en gebroken haren
• Poreus haar
• Zwak en kwetsbaar haar
• Droog haar

Dan kan het heel goed zijn dat je een product gebruikt met een PH-waarde hoger dan 6. Producten met de juiste PH-waarde tussen 4,5 en 5,5 geven de volgende resultaten:

• Glad haar
• Glanzend haar
• Gehydrateerd haar
• Minder poreus haar
• Sterk en veerkrachtig haar
• Geen jeukende hoofdhuid
• Minder snel gespleten en gebroken haren
• Beter gehydrateerde hoofdhuid
• Bescherming en bestrijding tegen bacteriën, schimmels en andere hoofdhuidaandoeningen, zoals roos
• Helpt tegen kalkopstapeling bij hard water

Wij hebben ervoor gekozen om al onze Fiona Franchimon Haircare producten te ontwikkelen met een PH waarde die zo dicht mogelijk bij de PH waarde van het haar ligt. Alles ligt tussen de 4,59 en 5,45. Daarnaast hebben we gekozen voor eerlijke en natuurlijke ingrediënten vol vitaminen, mineralen en antioxidanten. Doordat er geen onnatuurlijke toevoegingen in onze producten zitten, blijft het haar veel langer schoon met als voordeel dat je het minder vaak hoeft te wassen. Daarnaast zorgen al onze shampoos en conditioners voor natuurlijk volume, glans en gezond haar.

Bron Unsplash – Kasia Serbin

Op deze pagina vind je meer informatie over onze Fiona Franchimon Haircare en kunt je een persoonlijke haarroutine aanvragen of een kijkje nemen in onze hairguide om te zien welke shampoo en conditioner het beste bij je past.

Ben jij bewust van de haarproducten die je gebruikt?

Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram