Waarom ik Groene Thee drink!

Waarom ik Groene Thee drink!

groene-thee

Groene thee wordt ook wel wonderthee genoemd, maar waarom? Waarom is dit drankje nou zo goed voor je? Ik drink sinds een tijdje elke dag +/- 4 koppen thee en ik ben gaan uitzoeken waarom het zo goed voor je is. Benieuwd? Lees dan snel verder…

Groene thee wordt steeds populairder en dat is niet gek, uit steeds meer onderzoeken blijkt dat groene thee echt een wonderdrankje is dat helpt tegen nare kwaaltjes en ziektes.

groene-thee2

Waarom is groene thee zo gezond?

Het belangrijkste aan groene thee is dat de thee bomvol anti-oxidanten zit. Deze anti-oxidanten gaan vrije radicalen in het lichaam tegen, die voor celveroudering kunnen zorgen. Dit betekent dat het verouderingsproces van het lichaam wordt vertraagt. De belangrijkste anti-oxidanten in groene thee zijn de polyfenolen. Deze hebben een antibacteriële werking en hebben een positief effect op de bloedsuikerspiegel, het hart, de lever en de bloeddruk. Ook heeft het drinken van groene thee een positief effect op het cholesterolgehalte. Het verkleint de effecten van LDL-cholesterol (slechte cholesterol) en vergroot juist het effect van HDL-cholesterol (goed cholesterol).

Als je dit eerste stukje al hebt gelezen dan denk je toch ook direct om te gaan beginnen met het drinken van groene thee? Ieder geval dat had ik wel. Ik ging onderzoek doen en toen ik zag hoe veel goeds dit drankje met ze mee brengt en ik daarnaast ook nog is heel lekker vind ben ik direct begonnen.

Groene thee werd kalmerend!

Er zit cafeïne in groene thee maar toch werkt de thee kalmerend. Dit betekent niet dat het een thee is voor het slapen gaan. De cafeine in de thee zorgt ervoor dat u scherp wordt en u goed kunt concentreren.

Afvallen met Groene thee!

Iets waar het ook voor kan dienen maar ik het niet voor drink is afvallen. Wanneer je bezig bent met een dieet doe je een goede set om dagelijks een stuk of 3 koppen groene thee te drinken. De anti-oxidanten in de thee zorgen er namelijk voor dat de spijsvertering beter gaat werker. Door de betere werking van de spijsvertering zal je lichaam eerder over gaan tot vet verbranding wat ervoor zorgt dat de kilo’s er sneller af vliegen. Volgens bronnen gaat dit best snel. Dagelijks 2 koppen groene thee heeft al effect dat je binnen enkele maanden de eerste kilo’s kwijt bent.

groene-thee3

Hoe zet je een goede kop met groene thee?

Daarnaast is het ook nog is belangrijk om een goede kop groene thee klaar te maken. Er zijn 3 richtlijnen waarop je moet letten. Bij het zetten van groene thee en thee in het algemeen zijn drie dingen erg belangrijk. De trektijd (over het algemeen niet langer dan 4 minuten), water temperatuur (nooit kokend) en kwaliteit van het water (Het water moet zacht zijn). Het laatste punt vind ik een beetje overdreven als ik eerlijk ben. Ik gebruik gewoon kraanwater en dat vind ik prima water voor een kop thee.

Kortom een lijst vol met pluspunten die goed zijn voor je lichaam. Nu moet je niet direct gaan overdrijven en niets anders mee gaan drinken dan groene thee. Het positieve van groene thee kan zich namelijk ook negatief omzetten als je er teveel van neemt.

Ik heb een doos vol groene thee gekocht bij de gezondheid winkel, voor een doos van 100 zakjes betaalde ik z’n €7,-

Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram