Waarom het reinigen van je Make-up kwasten zo belangrijk is!

Waarom het reinigen van je Make-up kwasten zo belangrijk is!

Als je make-up draagt en het aanbrengt met kwasten is het belangrijk dat je regelmatig je kwasten is goed schoonmaakt, en heel veel dames onder ons vergeten dat wel is…

Je zult wel denken, de make-up breng ik aan op mijn eigen huid dus de kwasten worden niet zo vies! Maar dan heb je het helemaal mis…

Er komen veel ‘vieze’ dingen van je gezicht af, of je dat nu direct ziet of niet, het is er en het gaat rechtstreeks op je kwast zitten. Denk daarbij aan bacteriën, huidschilfertjes en vet. De volgende keer wanneer je de kwasten weer gebruikt, meestal de volgende dag alweer dan smeer je die ‘vieze’ dingen dus weer aan je gezicht, komt het in aanmerking met je make-up & dat is niet fris. Een van de dingen die hierdoor ontstaan zijn puistjes & daar zit je natuurlijk niet op te wachten!

Maar dat is niet alles, wanneer je lang met de zelfde kwasten werkt die niet lekker worden schoongemaakt dan merk je dat ook aan de kwaliteit van de make-up zelf. Gebruik je vaak het zelfde oogschaduw kwastje dan zul je snel zien dat er altijd nog een andere kleur van de kwast af komt gemengd met de kleur die je wilt gebruiken. Ook wordt de make-up veel beter opgenomen op een schone kwast en mooie verdeeld!

Hoe vaak je je kwasten gebruikt, hoe vaker je ze ook moet schoonmaken. Gebruik je elke dag je kwasten, dan is het zeker belangrijk dat je 1 keer per week je kwasten ook wast!

Hoe maak je ze schoon?

Kwasten schoonmaken kan als snel en gemakkelijk. Tegenwoordig worden er door diverse merken, die hierbij aan MAC, cleaners verkocht om je brushes mee schoon te maken. Mocht je nou niet direct zin hebben om geld uit te geven aan zo’n product kijk dan is tussen je eigen stash. Baby Shampoo wat ik persoonlijk heel lekker vind is een ideaal product om je kwasten mee schoon te maken.

Een andere tip die ik tegen kwam op het internet en in het geval dat je bovenstaande niet in huis hebt, kijk dan even in de keuken kastjes. Wanneer je Olijfolie met Afwasmiddel mengt krijg je mengsel waarmee je snel en op een goede manier je kwasten kunt reinigen, het is dan nog wel belangrijk dat je de kwasten goed afspoelt en laat drogen.

TIP : Let op, gebruik je houten kwasten let dan goed op dat je alleen de haartjes wast, wanneer er water op het hout komt dan de lijm zacht worden en kan de kwast kapot gaan!

En nu jullie, aan de slag en reinigen die kwasten!

Hoe vaak maak jij je kwasten schoon? 

Bron: Weheartit.com
Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram