Waar moet je op letten als je je muur gaat schilderen?

Waar moet je op letten als je je muur gaat schilderen?

Bij het schilderen van je muur moet je met veel dingen rekening houden. De kleuren die je kiest, de texturen die je gebruikt, en hoeveel verf je moet kopen zijn allemaal belangrijke factoren om te overwegen. Ook moet je de muur voorbereiden op het schilderen en dan ook daadwerkelijk schilderen. En vergeet niet achteraf op te ruimen!


De kleuren die je kiest

De meeste mensen denken nooit echt na over muurverf. Ze kiezen gewoon welke kleur ze mooi vinden of welke kleur bij de rest van de kamer past. Maar er komt eigenlijk veel meer bij kijken. Verschillende kleuren kunnen een kamer groter of kleiner, helderder of donkerder doen aanvoelen. Ze kunnen je een energiek of ontspannen gevoel geven. Wanneer je muurverf kiest, is het dus belangrijk na te denken over de stemming die je in de kamer wilt creëren. Wil je dat het een rustige oase wordt? Een levendige ontmoetingsruimte? Als je eenmaal hebt besloten voor welk gevoel je gaat, kun je je kleurkeuze beperken. En wees niet bang om te experimenteren – soms is de beste manier om de juiste kleur te vinden het uitproberen van een paar verschillende opties en kijken wat het beste werkt in de ruimte.

Bron Unsplash – aajanita

De texturen die je gebruikt

Muurverf kan een geweldige manier zijn om interesse en textuur aan je muren toe te voegen. Er zijn allerlei muurverven op de markt, van structuurverven die je muren een extra laag dimensie geven, tot metallic verven die je muren een unieke glans kunnen geven. Je kunt zelfs muurverven vinden die doordrenkt zijn met mineralen of andere natuurlijke ingrediënten die kunnen helpen om een ontspannende sfeer in je huis te creëren. Wat je stijl ook is, er is altijd wel een muurverf die aan je wensen voldoet. Bij verf-plaza.nl kun je online terecht voor een hoop mooie kleuren en verschillende soorten verf. Wees dus niet bang om te experimenteren met verschillende texturen en kleuren om de perfecte look voor je huis te vinden.


De muur voorbereiden op het schilderen

Voordat je de muur schildert, is het belangrijk om het oppervlak goed voor te bereiden. Als je dat doet, hecht de verf beter aan de muur en krijg je ook een gladdere en professioneler ogende afwerking. Begin met het schoonmaken van de muur met een vochtige doek om vuil of stof te verwijderen. Gebruik vervolgens een schuurpapier om oneffenheden lichtjes weg te schuren. Als je klaar bent met schuren, gebruik dan een kleefdoek of stofzuiger om alle resterende stofdeeltjes te verwijderen. Breng tenslotte een primer aan op de muur voordat je gaat schilderen. Door de tijd te nemen om je muur goed voor te bereiden, ben je goed op weg naar een geweldige verfklus!


Bron Unsplash – ashleywedwards

De muur schilderen

Een muur schilderen lijkt een enorm project, maar het is eigenlijk heel eenvoudig!

1. Begin met het verwijderen van alle meubels of voorwerpen uit de kamer. Dit geeft je voldoende ruimte om te werken en helpt ongelukken te voorkomen.

2. Maak vervolgens met schilderstape rechte lijnen langs de randen van de muur. Dit zorgt voor een schone verflaag.

3. Nu is het tijd om te gaan schilderen! Begin aan de bovenkant van de muur en werk gelijkmatig naar beneden. Gebruik een verfroller voor het beste resultaat.

4. Als je klaar bent met schilderen, verwijder je gewoon de schilderstape en geniet je van je pas geverfde muur!


Het schilderen van je muur lijkt misschien een ontmoedigende taak, maar als je het stap voor stap doet, is het niet zo moeilijk als je misschien denkt. Volg deze tips voor het kiezen van de juiste kleuren, texturen, het voorbereiden van de muur voor het schilderen, en het daadwerkelijk schilderen. En zorg ervoor dat je achteraf schoonmaakt, zodat je werkplek netjes en opgeruimd is. Met een beetje voorbereiding en inspanning kun je in een mum van tijd een prachtig geschilderde muur hebben! Leuk project voor dit najaar!

Bron Unsplash – happy_lollipop

Schilder jij graag de muren?

Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram