Vrijdag 13 augustus!

Vrijdag 13 augustus!

Vrijdag, de dag voor het weekend, voor vele een favoriete dag en voor mij (als ZZP’er) ook zeker! Ik heb een heerlijke productieve dag achter de rug. Hij begon om 7 uur, klaarwakker en fit aan het werk achter de computer en daarna volop bezig met het uitruimen van mijn schuur.

Iets wat ik al een tijdje op de planning had want zoals ik laatst al eerder schreef, ik ben druk bezig geweest in huis, heb veel spullen weg gedaan en nog een groot deel stond klaar voor de stort en kringloop. Vanochtend heb ik dan ook alle dozen die ik klaar had staan voor de kringloop er heen gebracht en daarna mijn auto tot het dak volgegooid met alle spullen voor de stort. De buurman vroeg zelfs of ik ging verhuizen… zegt genoeg denk ik.

Iets waar ik tegenop zag, omdat het best zwaar en veel was maar nu het uiteindelijk allemaal achter de rug is, voelt het zo goed en fijn dat ik het doorgepakt. Het resultaat, een lege schuur, een stuk minder onnodige spullen om mij heen en direct ook meer rust in mijn hoofd. Het is weg, het voelt opgeruimd en ik heb niet alleen mezelf maar ook andere mensen er blij mee kunnen maken. Kortom, dat hoofdstuk is klaar!

Achteraf denk ik ook, waarom zag ik er zo tegen op. Waarom voelt het soms zo lastig om afstand te doen van spullen. Spullen die je helemaal niet perse nodig hebt en waarvan je er nog genoeg om je heen hebt staan. Het uitzoeken begon heel langzaam, toen ik uiteindelijk zelf doorhad dat er best wel wat weg kon ging het een stuk gemakkelijker. Een tijdje geleden las ik in een boek over dat afstand doen van spullen heel goed voor je is, ik wou dat hoofdstuk zelfs overslaan omdat ik bij mezelf elke keer dacht, ‘spullen staan niet in de weg bij mij’. Nu heb ik toch ondervonden dat het degelijk wel wat doet met je. Spullen waar geen emotionele waarde aanzit, daar kan je afstand van doen en zou je ook vaker moeten doen.

Ook bij de kringloop zelf voelde het nog een beetje vreemd om eigenlijk zulke leuke en goede spullen weg te doen, maar een vriend van mij zei, dat het juist goed is dat ik dat voelde. Naar de stort gaan leek in mijn hoofd een groot obstakel, ik als vrouw met al dat verschillende materiaal in de weer, het leek in mijn hoofd groter, vervelender en iets wat ik liever laat doen. Nu kan ik trots zijn op mezelf dat ik het zelf onderneem, dat ik het aanpak en ook zie dat het prima te doen is. Ik denk ook meer, hoe langer je dingen uitstelt, hoe erger je er tegenop gaat zien en hoe groter het obstakel in je hoofd gaat worden. Voortaan sneller aanpakken, een tip die ik je aanraad!


Maar natuurlijk was het mooi weer vandaag en als ik s’ochtends al zie dat het een mooie dag gaat worden dan verheug ik mij volop op mijn skeeler rondje. Hoort nou eenmaal bij de verslaving he. Een heel fijn momentje omdat ik het ook als een soort beloning zag. Ik had het gene gedaan was moest en nu kon ik even 1,5 uur lang skeeleren in de zon samen met een vriendin van mij. Heerlijk!


Tijdens het skeeleren komen we op veel mooie plekken en aangezien ik volop kan genieten van de natuur vind ik het ook heerlijk om dan foto’s te maken. Ook zo’n hobby van mij waar ik ontzettend van kan genieten. Eerst natuurlijk zelf even die momentjes pakken, de natuur opsnuiven en daarna leuke foto’s schieten.

Eind van de middag vloog ik samen met een vriend nog even langs de Starbucks voor een koffie. Had ik op zich wel nodig omdat ik nog veel plannen heb voor vanavond. Ik ben afgelopen week bezig geweest met nieuwe illustraties voor het onderwaterwereld thema. Afgelopen week heb ik vaker een momentje genomen om lekker te tekenen en dat leverde al wat leuke resultaten op. Ook vanavond wil ik hiermee verder. Ook ben ik mij aan het verdiepen in Canva om in te zetten voor mijn social media. Een bezoekje aan de fitness staat ook nog op mijn lijstje van vanavond, maar eerst even genieten van een momentje niks! Fijne avond!


Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram