Voordelen van occasion lease

Voordelen van occasion lease

Een nieuwe auto is meestal een aankoop waar je wat langer over nadenkt. Je budget, de grootte en verschillende merken zijn allemaal overwegingen die je meeneemt in je keuze. Kies je voor een nieuwe auto of occasion? Heb je het volledige aankoopbedrag gespaard, of neig je meer in een (private) leasecontract? En is private leasen alleen de moeite waard bij een nieuwe auto, of zijn er ook redenen om te kiezen voor het leasen van een occasion? Een aantal voordelen van occasion lease op een rijtje.


Lager maandbedrag

Een groot voor de hand liggend voordeel van het leasen van een occasion is het lagere maandbedrag. Wanneer je een occasion auto aanschaft, betaal je aanzienlijk minder dan wanneer je de allereerste gebruiker van de auto bent. Zo behoort een volkswagen occasion lease misschien ineens wél tot de opties, terwijl je een leasecontract van een nieuwe auto van het merk te duur vindt. Bij het maandbedrag van een occasion lease zit, net als bij andere leasecontracten, ook onderhoud, reparatiekosten, verzekering en motorrijtuigenbelasting.


Bron Pexels – gya den

Korter contract

Waarschijnlijk zit je het liefst zo kort mogelijk aan een vast contract vast; voor een kortere tijd kun je vaak goed inschatten of je de maandelijkse kosten kunt betalen. Een nadeel bij een kort leasecontract, is dat de kosten veel hoger zijn per maand dan wanneer het leasecontract voor langere tijd afgesloten wordt. Bij het leasen van een occasion is de contractduur over het algemeen veel korter dan bij andere leasecontracten. Zo betaal je én minder kosten per maand, én zit je hier minder lang aan vast.


Lagere bijtelling

De hoeveelheid bijtelling wordt vastgesteld op het moment dat de leaseauto geregistreerd wordt. Vooral wanneer je een elektrische auto leaset, kan de lagere bijtelling van een occasion lease je heel wat voordeel opleveren. Veel automerken hebben tegenwoordig ook elektrische varianten, ook als private leaseauto’s. Kijk bijvoorbeeld eens voor een opel private lease occasion.


Schade en onderhoud

Wanneer je een occasion auto in één keer aanschaft en dus geen leasecontract afsluit, heb je vaak geen zicht op eerdere onderhoudsbeurten en reparaties. Toch kan dit inzicht je veel informatie geven over waarom je juist wel of niet voor deze auto zou kiezen. Bijvoorbeeld als er al snel een duur onderdeel moet worden vervangen. Bij het leasen van een occasion heb je dit inzicht wel. Je kunt er over het algemeen van uit gaan dat de occasion die je leaset goed onderhouden is; tenslotte zitten onderhoudskosten en reparaties standaard in het maandbedrag dat je betaalt, en hoef je je hier geen zorgen om te maken.

Bron Pexels – Julia Volk

Wat voor auto heb jij?

Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram