Voordelen van een overkapping met zijwanden!

Voordelen van een overkapping met zijwanden!

Het leven zit vol met dromen, dromen waar je naar toe wilt werken of waar je gewoon even bij stil wilt staan om over te fantaseren. Qua woonsituatie ben ik ontzettend gelukkig, ik heb een prachtig huis met een heerlijke tuin. Een plek waar ik echt tot rust kom en mij heerlijk thuis voel.

Wanneer je een eigen woning hebt blijven er altijd dingen komen die je graag zou willen aanpassen of wilt verbeteren. En zoals je waarschijnlijk vaker hebt gelezen op mijn blog, vind ik dat ook erg leuk om te doen. Maar er zijn ook projecten waar ik vooral over droom en wie weet in de toekomst kan realiseren. Een van die projecten is een overkapping met glazen schuifwanden naar de tuin!


Bron Unsplash – @anniespratt

Ik heb ontzettend grote ramen richting de tuin en dat maakt mijn woonkamer heerlijk licht. Het heeft zelf al het effect wat ik heel graag zou willen, namelijk dat je de woonkamer verlengt met de tuin. Dit heeft natuurlijk als voordeel dat je niet alleen met lekker weer buiten kunt zitten, maar dat je eigenlijk de tuin naar binnen haalt en dat je ook in de winter het idee hebt dat je buiten bent. Dit kan je realiseren met een glazen wand voor overkapping. Een glazen wand maakt je huis optisch een stuk groter en je haalt het buitenleven dus naar binnen. Met lekker weer, schuif je de de deuren open, met fris winter weer laat je ze lekker dicht. Hoe heerlijk is het om in de winter toch nog met je kopje koffie ‘buiten’ te kunnen genieten? Of met een boek zitten wanneer het sneeuw naar beneden dwarrelt. Elke dag eigenlijk gewoon buiten eten? Ik kan er ieder geval heerlijk over fantaseren.

Bij een overkapping denk ik altijd vaak aan dat je dat soort dingen doet wanneer je ruimte over hebt, wanneer je een stuk tuin over hebt. Maar met een glazen overkapping is dat helemaal niet perse nodig. Omdat je beide ruimtes eigenlijk blijft gebruiken voor zowel woonruimte als tuinruimte en dat maakt het natuurlijk makkelijker om toe te passen. Je levert eigenlijk niet per direct iets is, maar creëert 1 ruimte.


Bron Unsplash – @sonniehiles

Een overkapping met glazen wanden lijkt mij een hele mooie investering in het huis en ik hoop dit ooit te mogen realiseren. Je mogelijkheden voor glazen wanden zijn ontzettend groot dus bij wat voor woning dan ook, de mogelijkheden zijn er. Je kunt de schuifwanden helemaal op maat en kleur samenstellen zodat ze helemaal bij het geheel en naar wens passen. Hoe ideaal is dat? Even een spaarpotje gaan maken voor deze mooie droom!

Bron Unsplash – Sophi Raju

Wat vind jij van een overkapping met glazen wanden?
Zit jij graag buiten?

Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram