Voordelen van een houtkachel in jouw woning

Voordelen van een houtkachel in jouw woning

Je hebt tegenwoordig tal van mogelijkheden om je woning te verwarmen. Je kunt voor een vrij populaire pelletkachel kiezen, maar ook voor een elektrische kachel. Een andere optie die je hebt, is een houtkachel. Om meerdere redenen is de aanschaf van een houtkachel absoluut aan te raden.


Leuke sfeer

Met een houtkachel in je woning creëer je een leuke sfeer. Dit is te danken aan de warmte van de kachel, maar ook aan de uitstraling van de kachel. Haal je bijvoorbeeld een Charlton & Jenrick houtkachel in je woning? Dan geniet je van een prachtig ogende houtkachel; deze kachel groeit al snel uit tot de eyecatcher van je woning.

Het is ook heerlijk om naar het vlammenspel van de houtkachel te kijken. Je ziet het hout letterlijk en figuurlijk wegbranden, waarbij uiteraard een fraai vlammenspel ontstaat. Als je ’s avonds even lekker tot rust wilt komen, hoef je eigenlijk alleen maar naar je houtkachel te kijken.

Aangename warmte

Het is ook een feit dat de warmte van een houtkachel zeer aangenaam is. Het is lastig om dit in woorden uit te drukken, aangezien dit een gevoel is. Feit is echter dat een houtkachel ten opzichte van andere verwarmingsbronnen een directere warmte uitstraalt. Dit zou je zelf eens moeten ondervinden; je snapt dan direct wat we met dit voordeel bedoelen.


Bron Pexels – Rachel Claire

Hoog rendement

Wil je een alternatieve verwarmingsbron in je woning hebben? Dan wil je dit waarschijnlijk door de hoge gas- en energieprijzen. Om die hoge prijzen tegen te gaan, is een houtkachel een prima alternatief. Met zo’n kachel geniet je namelijk van een hoog rendement. Het rendement van een moderne kachel kan oplopen tot wel 90%.

Bijkomend voordeel: voor een houtkachel heb je alleen maar hout nodig. Aangezien dit één van de goedkoopste brandstoffen is, vallen de verbruikskosten ook reuze mee.

Veel keuze

Heb je interesse om een nieuwe houtkachel aan te schaffen? Dan is het ook nog een voordeel dat je uit meerdere soorten houtkachels kunt kiezen. Zo kun je voor een inbouw houtkachel kiezen, waarmee je de aanwezige ruimte optimaal benut. Je kunt echter ook voor een vrijstaande variant kiezen; zo’n variant kun je ongetwijfeld een mooi plekje in je woning geven.

Het blijft niet alleen bij deze twee soorten houtkachels. Nee, je hebt ook nog de keuze uit allerlei merken en uitstralingen. Elke houtkachel heeft een bepaald design, waardoor je de houtkachel ook qua design volledig op je wensen aan kunt laten sluiten. Bijkomend voordeel: houtkachels worden tegenwoordig in allerlei soorten en maten aangeboden. Als je weet waar je je nieuwe houtkachel neer wilt zetten, kun je ook opmeten hoeveel ruimte je hebt. Je weet dan precies hoe groot je nieuwe houtkachel moet worden. Aan keus in ieder geval geen gebrek!

Bron Pexels – Rachel Claire

Wat vind jij van een houtkachel?

Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram