Voor het eerst op jezelf wonen? Handige interieuritems om aan te denken

Voor het eerst op jezelf wonen? Handige interieuritems om aan te denken

Ga je voor het eerst op jezelf wonen? Dat is natuurlijk een spannend moment! Maar ook absoluut iets om naar uit te kijken.

Zorg dat je alles goed voorbereidt. Van het zoeken van een woning tot de inrichting ervan, er komt genoeg bij kijken. Wat zijn handige interieuritems om aan te denken? In dit artikel delen we tips.


Keukeninrichting

Denk allereerst goed na over de keukeninrichting. In de keuken ben je immers vaak te vinden en heb je veel handige items nodig om te koken. Denk aan een goede snijplank en bijbehorend mes. Ook pannen kopen is belangrijk, om je eten in op te warmen. Haal meteen een set in huis, want je hebt meerdere pannen in gebruik. Zo is een koekenpan bedoeld om mee te bakken, en met een kookpan kun je eten koken in heet water. Dat is in ieder geval een belangrijke basis! Meer benodigdheden voor in de keuken? Spatels zijn praktisch in gebruik. En voor het eten van je maaltijden heb je servies nodig. Denk aan borden en kommen, maar ook aan bekers en glazen. En dan is er natuurlijk nog het bestek. Schrijf alle benodigdheden op een lijstje, zodat je niets over het hoofd ziet bij het verzamelen van je inboedel.

Bron Pexels – cottonbro studio


Badkamerinrichting

Ook in de badkamer heb je verschillende items nodig. Misschien moet je meteen zelf op zoek naar meubels voor de badkamer, van kast tot wasbak. Denk daaromheen vooral aan extra’s, waaronder handdoeken, een badjas en opbergitems. Je wilt de badkamer zo opgeruimd mogelijk houden, omdat het in deze ruimte in huis anders vrij snel een rommeltje is. Zorg dus dat alles een vaste plek krijgt, dit is sowieso een goed uitgangspunt bij de inrichting van een woning. Houd meteen rekening met het stukje stijl als je de badkameritems verzamelt. Je kunt namelijk direct een mooie badkamer inrichten! Kies bijvoorbeeld een bepaalde kleur uit die je steeds terug laat komen, om een goede styling tip te delen.


Comfortabel klimaat

Natuurlijk ben je in je woning op zoek naar een aangenaam klimaat. Hier kun je op een gerichte manier aan werken. Zo wil je in de winter dat je woning warm is. Maar het is ook steeds belangrijker dat je woning in de zomer koel blijft. Een aircooler kopen helpt hierbij, om in de woonkamer, slaapkamer of een andere ruimte in huis te plaatsen. Het is een energiezuinig apparaat, wat natuurlijk mooi meegenomen is. Leer je verder aan om zelf voor een aangenaam klimaat te zorgen. Lucht je woning dagelijks, door de ramen open te zetten – al is het maar even. Ook in de wintermaanden is dat slim om te doen. Dit kun je het beste na het douchen en na het koken doen, zodat het vocht goed weg kan. Houd op een hete zomerdag je raamdecoratie dicht, of juist je zonwering. Zo warmt je huis minder snel op. Je kunt je ramen ook beter dicht laten. Die kun je ’s nachts eventueel wel weer opendoen, in je slaapkamer bijvoorbeeld.


Verschillende meubelen

Een van de belangrijkste items die je nodig hebt als je op jezelf gaat wonen? Dat zijn natuurlijk de meubelen. Zonder meubilair heb je een vrij leeg huis, wat niet bepaald wenselijk is. Ga hier dus alvast naar op zoek. In de woonkamer denk je onder andere aan een bank, eettafel en eetkamerstoelen. Ook een kast komt goed van pas. Heb je nog ruimte over? Plaats dan bijvoorbeeld nog een fauteuil in de ruimte, of maak er zelfs een compleet leeshoekje van. In de slaapkamer heb je een bed en een kledingkast nodig. En optioneel een dressoir en nachtkastjes. Werk je af en toe of zelfs regelmatig vanuit huis? Dan is het tot slot een slim idee om een thuiswerkplek in te richten, met een passend bureau en een bijbehorende bureaustoel. Zo is het plaatje compleet!

Bron Pexels – Charlotte May


Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram