Voor het eerst lenzen dragen? Dit moet je weten!

Voor het eerst lenzen dragen? Dit moet je weten!

Het dragen van lenzen kan in het begin heel spannend lijken, vooral als je ze zelf nooit eerder hebt gedragen. Het idee om iets op je ogen te zetten is natuurlijk eng. Draag je een bril en zit je na te denken om de overstap naar contactlenzen te maken, met onderstaande tips ben je alvast een beetje voorbereid voor het dragen van lenzen!

Doe eerst een oogtest

Voordat je er zelfs maar aan denkt om contactlenzen te kopen, is het belangrijk om een oogonderzoek te laten doen en er zeker van te zijn dat je zicht gezond genoeg is voor contactlenzen. Je oogarts moet je kunnen vertellen wat voor soort corrigerende lenzen het beste voor je zijn, afhankelijk van je gezondheid en je levensstijl. Hij kan je daglenzen of lenzen met langere levensduur aanraden – het hangt er maar vanaf wat voor jou het beste werkt.


Bron Unsplash – Jocelyn Morales

Van bril naar contactlenzen!

Overstappen van een bril op contactlenzen kan in het begin als een grote overgang voelen. Er zijn echter een paar voordelen verbonden aan de overstap – vooral meer bewegingsvrijheid en gebruiksgemak. Met een bril ben je altijd bang dat hij van je neus glijdt of beslaat tijdens een training; met contactlenzen behoren die zorgen tot het verleden. Natuurlijk moeten contactlenzen goed gereinigd en onderhouden worden om de hele dag comfortabel en ademend te blijven. Dat betekent dat je ze elke avond voor het slapen gaan moet uitdoen en ze elke ochtend moet schoonmaken voordat je ze weer indoet


Bron Unsplash – Jon Tyson

Kies voor daglenzen

Als dit de eerste keer is dat je contactlenzen draagt, kun je waarschijnlijk het beste kiezen voor daglenzen. Die zorgen ervoor dat je geen speciale reinigingsmiddelen of oplossingen nodig hebt, omdat ze ontworpen zijn om na elk gebruik te worden weggegooid; je hoeft je geen zorgen meer te maken over het ’s nachts bewaren van je lenzen! En omdat ze geen speciale verzorging of onderhoud nodig hebben, worden daglenzen over het algemeen ook als veel veiliger beschouwd dan andere soorten contactlenzen. Ook online kun je gemakkelijk dit soort type lenzen bestellen.


Laat je ogen langzaam wennen aan de lenzen

Welk type lens je ook kiest – dagelijkse wegwerplenzen of contactlenzen met lange levensduur – het is belangrijk dat je niet te snel van stapel loopt als je voor het eerst contactlenzen draagt. Geef jezelf de tijd om je aan te passen; begin met ze een paar uur per keer te dragen totdat je ogen eraan gewend zijn en voeg dan geleidelijk meer uren toe totdat je ze zonder problemen de hele dag comfortabel kunt dragen. Dit zal ertoe bijdragen dat je ogen gezond en comfortabel blijven terwijl je contactlenzen gebruikt!

Het dragen van contactlenzen kan even wennen zijn als het de eerste keer is dat je ze uitprobeert, maar met oefening en geduld is het te doen! Maar voordat je iets anders doet, is het essentieel dat je een oogonderzoek laat doen, zodat je weet wat voor soort corrigerende lens geschikt is voor jou, gebaseerd op je gezondheidsbehoeften en levensstijl factoren; daarna is het gewoon een kwestie van het juiste type lens vinden en jezelf genoeg tijd geven om je ogen langzaam maar zeker aan te passen, zodat ze veilig en gezond blijven tijdens het hele proces! Door deze eenvoudige stappen te volgen kan iedereen leren om voor het eerst lenzen te gaan dragen.

Bron Unsplash – Arteum.ro

Draag jij een bril of lenzen?

Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram