Vintage sieraden kopen: Waar let je op?

Vintage sieraden kopen: Waar let je op?

De vintage markt groeit! Zo ook voor vintage sieraden. Er zitten verschillende voordelen aan het kopen van vintage sieraden: ze kennen een unieke uitstraling en zijn vaak in een uitmuntende staat. Uiteraard zijn er wel bepaalde aandachtspunten om rekening mee te houden. Waar je aan kunt denken? Lees verder voor meer informatie.

Hoogwaardige kwaliteit

Vintage sieraden worden gezien als een ware luxe. Kies daarom idealiter voor sieraden van een hoogwaardige kwaliteit. Zo ga je er zelf ook nog lang plezier aan beleven. Denk aan een ketting goud dames die netjes is onderhouden en in een fraaie staat is. Als je er zelf ook zorgvuldig mee omgaat, kun je de ketting waarschijnlijk zelfs doorgeven aan een volgende generatie. Dat is het voordeel van kiezen voor kwaliteit!


Uniek design

Een voordeel aan vintage sieraden dragen? Ze kennen vaak een unieke look. De kans is immers klein dat je iemand tegenkomt met hetzelfde sieraad. Zéker als je een bijzonder ontwerp draagt. Zijn gouden creolen bijvoorbeeld iets voor jou? Het zijn in ieder geval ware eyecatchers. Juist met vintage sieraden kun je op zoek gaan naar die bijzondere looks – er is voldoende om uit te kiezen.


Bron Unsplash – Carmen Lopez

Persoonlijke stijl

Laat ook zeker je persoonlijke stijl meetellen bij het uitkiezen van de juiste vintage sieraden! Iedereen heeft natuurlijk weer eigen voorkeuren. Wellicht houd je van edelstenen, of kies je juist voor een design zonder poespas. Vintage sieraden met diamanten zijn er ook te vinden, als je echt wilt uitpakken. Maar het moet uiteraard bij jouw smaak en wensen passen.


Specifieke kenmerken

Achterhaal altijd de specifieke kenmerken van het vintage sieraad. Om hoeveel karaat goud gaat het bijvoorbeeld? Wat is het gewicht van het sieraad? En hoe groot zijn de edelstenen die erin zijn verwerkt? Dit is relevante informatie om de waarde van het sieraad in te schatten.


Tijdloosheid

Hoewel je stijlvoorkeur een hoofdrol moet spelen, is het wel verstandig om tijdloosheid in gedachten te houden. Heb je een vintage sieraad op het oog? Bedenk dan: zou je het sieraad over tien jaar nog met net zoveel plezier dragen? Het is natuurlijk lastig om dit met zekerheid vast te stellen, maar een inschatting maken kan altijd. Minimalistische sieraden staan bekend om een tijdloos karakter. Maar ook bepaalde opvallende toevoegingen, zoals edelstenen, raken hoogstwaarschijnlijk nooit uit.


Weinig gedragen

Over de kwaliteit van vintage sieraden hebben we het hierboven gehad. Wat je ook kunt meenemen, is de mate van gedragenheid. Is het sieraad al behoorlijk afgedragen? Dat kan soms best jammer zijn: het sieraad is dan wellicht niet meer op z’n mooist. Zeker als er sprake is van beschadiging, kun je soms beter verder zoeken: let hier altijd goed op. Al zou het bij sieraden van een hoogwaardige kwaliteit niet direct uit moeten maken – deze kunnen jarenlang worden gedragen. Maar het is een mogelijkheid om te kiezen voor vintage sieraden die nog nauwelijks zijn gedragen, als je echt voor ware luxe wilt gaan. Zo is het sieraad namelijk als nieuw!

Bron Unsplash – Kateryna Hliznitsova

Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram