Verslag || Weekendje in Antwerpen

Verslag || Weekendje in Antwerpen

00

Vlak voor ik naar Antwerpen ging had ik een soort van ‘Bucket List’ gemaakt met dingen die ik perse wou gaan zien en wou gaan doen. Zo gezegd zo gedaan en einde van de twee dagen kon ik ieder puntje van mijn lijstje afstrepen.

Ik was al een eerder in Antwerpen geweest en dit keer wou ik de dingen zien en doen waar ik de vorige keer niet aan toe kwam. Het was een privé tripje met mijn vriend maar ik heb toch een aantal foto’s gemaakt zodat ik een leuk verslagje voor jullie kon maken. Benieuwd? Kijk mee!

1Het hotel waar ik en mijn vriend in verbleven was het Leonardo Hotel dat ongeveer 10 stappen van het Centraal Station zat. Ideaal en heel centraal rondom alle plekken waar ik heen wou. Het eerste wat we deden was een bezoekje aan een groot oud gebouw (naam vergeten) met allerlei winkeltjes erin. Toen we naar binnen gingen werd ik verrast door de prachtige gouden details en de mooie grond. Ik haalde daar een lekkere smoothie!

2In Antwerpen kan je natuurlijk heerlijk shoppen op de Meir. Ook kon je tijdens deze lange winkelstraat een lekkere LUSH tegen. Mijn vriend en ik zaten in een Junior Suite kamer en hadden een heerlijk bad. Tijd om een bruisbal te scoren! Het personeel in de LUSH winkels zijn altijd zo vriendelijk, ook hier in Antwerpen! Voor de rest vind je grote H&M filialen, een Urban Outfitters, Pull & Bear en nog een hoop andere leuke winkels om even in te snuffelen.

3Boven aan mijn lijstje stond een bezoekje aan The Chocolate Line, dit is een heerlijk winkeltje voor de lekkerste chocolade en je mag ook een kijkje nemen in de keuken. In de keuken waren ze druk bezig met het maken van paaseieren en natuurlijk moest ik er eentje proberen. Ik heb serieus nog nooit zulke lekkere chocolade gehad! Yum!  

4Het was aardig koud in Antwerpen en omdat ik vaak moest rusten was het bezoeken van leuke koffietentjes de perfecte oplossing. Op mijn lijstje had ik Coffeelabs staan om daar een heerlijke romige cappuccino te drinken. Vlak in de buurt zit te & Other Stories winkel met heel veel leuks voor in huis, keuken of cadeau te doen!

5Lekker wandelen door Antwerpen en wanneer je uit de winkelstraat bent kom je uit bij de ‘Onze Lieve Vrouwen Kathedraal‘. In 1 woord echt geweldig en fascinerend om te zien. Ik ben er al een keertje binnen geweest maar het blijft indrukwekkend. Wanneer je verder loopt kom je bij het water daar kan je even lekker uitwaaien en in mijn geval ‘bevriezen’. Brrrr wat had ik het koud! 

6Wandelen wandelen en weer koffie drinken. Dit keer bij de Starbucks waar ik nog een leuke mok kocht en een cadeau kreeg. Ik ging voor een lekker Caramel Macchiato! Eind van de dag gingen we met de fiets die je overal kunt pakken met een speciale abonnement naar de Burgerij toe. Een burgertent die ook op mijn lijstje stond en waar ik heel benieuwd naar was. Het restaurant zat bomvol en er was nog een schattig tafeltje voor twee waar ik en mijn vriend lekker konden genieten van deze burger! Echt een aanrader en goed betaalbaar voor heerlijk eten. 

7Wat ik zelf erg leuk vind is het bezoeken van musea. In Antwerpen heb je natuurlijk het modemuseum wat echt leuk is om een keer te bezoeken maar er is nog veel meer, Dit keer besloten mijn vriend en ik te gaan naar het fotomuseum, de M HKA en het Eco Huis. Helaas was het Eco huis niet open maar konden we wat uurtjes doorbrengen in de twee andere musea. Het bezoeken van een musea onder de 26 jaar is ontzettend goedkoop, je betaald vaak maar €2,- of €3,-.  Na het bezoeken van de musea’s was het tijd voor een lunch bij Le Pain Quotdien dat wederom ook weer op mijn lijstje stond. Hier kan je heerlijk biologisch lunchen!! 

Van de rest heb ik geen foto’s meer maar wat ik voor de rest op mijn lijstje had geschreven en wat ik echt aanraad bij een bezoekje aan Antwerpen, macarons kopen bij Del Rey, deze zit aan de Appelmansstraat en verkoopt heerlijke macarons. Echt een traktatie voor jezelf!

Ben jij al een keer in Antwerpen geweest? 

Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram