Ventilatieroosters voor binnen!

Ventilatieroosters voor binnen!

Goede ventilatie in je hele huis is heel belangrijk. Het gaat erom dat vervuilde, vochtige lucht snel wordt afgevoerd en dat verse, frisse en droge lucht vol nieuwe zuurstof je huis wordt binnengelaten.

Je wil immers geen vieze lucht ruiken en geen schimmels zien. In je badkamer moet een lekkere frisse lucht hangen en zodra je je huis binnenkomt wil je schoonheid ervaren.

Bron – Unsplash

In principe moet altijd, dag en nacht en het hele jaar door, frisse lucht vrij je huis in kunnen stromen. Daar zorgen ventilatieroosters voor. Daarom is het verstandig om deze roosters schoon en open te houden. Als er kleine ramen zijn die je op een kiertje kunt laten staan, is het slim om dat ook te doen. Luchten van je huis is echt belangrijk, dit kun je doen door ramen te openen waardoor je natuurlijke ventilatie krijgt en door het plaatsen van ventilatieroosters binnen


Mechanische ventilatie

Door mechanisch te ventileren met behulp van ventilatieroosters wordt er een drukverschil gecreëerd zoals nu al in de meeste nieuwbouwwoningen standaard wordt gerealiseerd. Dit moet zeker omdat die woningen zo goed geïsoleerd zijn. Frisse lucht wordt door dit drukverschil continu van buiten door de ventilatieroosters aangezogen. Dit proces werkt beter dan natuurlijke ventilatie omdat het een constant proces is en niet vergeten kan worden om iets open te zetten.


Bron – Unsplash

Binnen is anders dan buiten

Er zijn veel verschillende soorten ventilatieroosters in de handel. Een rooster voor buiten is een heel ander rooster voor interieurtoepassing. Om het binnen in je huis lekker fris te houden heb je het juiste ventilatierooster binnen nodig. Alleen dan ben je verzekerd van een gezond binnenklimaat. Naast allerlei verschillende uitvoeringen zijn er ook een heleboel diverse modellen. Van eenvoudig tot design, van modern tot luxe. Ook in materiaal is er een keuze. Roestvrijstaal, gemoffeld staal of kunststof. Wit, geborsteld rvs of blank roestvrijstalen ventilatieventielen. Dan zijn er nog schuifroosters, instelbare wandroosters en vloerroosters. Om maar wat te noemen. Om je huis fris te houden is het belangrijk om te ventileren. Maar wel met de juiste materialen. Kies online voor de perfecte ventilatieroosters en stap onbezorgd onder de douche!

Bron – Unsplash

Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram