Veilig & fashionable in het verkeer!

Veilig & fashionable in het verkeer!

Er is niets zo belangrijk om goed op te passen in het verkeer. Een ongeluk zit altijd in een klein hoekje en meestal worden die niet eens veroorzaakt door jezelf maar door een ander.

Het is daarom ontzettend belangrijk om goed op te letten en een situatie al zo in te schatten dat je weet wat er kan gebeuren! Maar ook is het belangrijk om je te beschermen mocht er iets gebeuren. Dit kan tegenwoordig al op hele fashionable manieren!

fiets2

In Nederland is het niet verplicht om op de fiets een helm te dragen en daar ben ik blij mee, ik fiets namelijk ontzettend veel en ik zie mij niet iedere dag op de fiets zitten met een helm. Voor het rijden op een scooter en motor is een motorhelm wel verplicht en dat is volkomen begrijpelijk met de hoge snelheid die je ermee kunt maken.

Nu weet ik nog van vroeger toen ik wel eens achterop de scooter ging bij een vriendin van mij dat ik het echt vreselijk vond om de helm te dragen. Het zat ontzettend lomp op mijn hoofd, mijn haar ging door de war en aan de helm zelf was er ook niks moois te vinden. We hadden altijd ontzettende lol erover omdat het er gewoon niet uit zag, je zag namelijk eerst de helm en dan pas mij. Maar het was natuurlijk hartstikke belangrijk en dat stond bovenaan!

helmen

Tegenwoordig hoef je je daar niet druk om te maken want de helmen die nu verkrijgbaar zijn zien er gewoon hartstikke tof uit. Hippe kleurtjes, toffe prints, leder en stralen zelfs luxe uit. Bijvoorbeeld de Jethelm, deze zijn niet zo overdreven lomp en worden zelfs de fashionhelmen genoemd voor op de weg. Als je dan als een hippe vespa hebt, kun je ook nog is een leuke helm erbij dragen. Die roze is echt onwijs schattig vind je niet?

Nu ben ik zelf erg dol op fietsen, toch zijn er van die dagen wanneer ik volop tegen de wind in moet dat ik eigenlijk wel verlang naar en scooter.  Helemaal omdat de scooters die je tegenwoordig kunt kopen en dan vooral de oude vespa’s echt ontzettend leuk zijn.

Op mijn bucketlist staat zeker dat ik nog een keer door Italie wil rijden op een oude vespa en dan natuurlijk wel veilig met een leuke helm! Hoe romantisch is dat om met je liefde te doen?

fiets3

aar je ook heen gaat, veiligheid boven alles! 

Maak jij gebruik van een fiets, scooter of auto?

Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

3 Reacties

  1. 20 mei 2016 / 20:23

    Bij deze helmen denk ik altijd aan Italië! Ik krijg ook gelijk zin om op vakantie te gaan 😀

  2. 20 mei 2016 / 12:26

    Wij vetrekken dit weekend naar Italie… Misschien spring ik wel op een vespa 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram