Van Haver tot Gort!

Van Haver tot Gort!

Nu kon ik het weer niet laten. Bij een bezoekje aan de prachtige boekenwinkel in Zwolle raakte ik helemaal de weg kwijt tussen de kookboeken.

Ik heb wel 100 boeken in mijn handen gehad die mij prachtig leken maar ik was streng voor mezelf en mocht maar 1 boek meenemen. Ik kook voor het boek, ‘ Van Haver tot Gort’ en ik vind hem super leuk. Het eerste receptje heb ik er al uit gemaakt!Het boek Van haver tot Gort bevat maar liefst 60 seizoens recepten zowel zoet als hartig. Ontzettend leuk om is wat meer te doen met die ‘standaard’ granen waar je s’ochtends mee ontbijt. Ik eet zelf vrijwel iedere ochtend havermout en ik vind het leuk dat ik doormiddel van dit boek nieuwe dingen ontdek wat je met deze granen kunt doen.

Het eerste receptje heb ik er al uit gemaakt, namelijk een havermout ontbijtje met bruine suiker en een beetje roomboter. Niet direct het spannends en meest moeilijke recept uit het boek maar hij leek mij zo lekker dat ik hem gelijk ging maken.

Het leuke aan dit boek wat ik nu al heb ontdekt is dat je voor het klaarmaken van de havermout even de graan moet roosteren in het pannetje. Dit geeft echt een heerlijke smaak.


Nu is haver niet het enige wat wordt gebruikt ook rogge, gort, boekweit, spelt, gerst en rijst komt er in voor. Gecombineerd met fruit en groente maar ook met vis en vlees.

Wat ik zelf erg leuk vind is dat het boek is ingedeeld in de seizoenen. Zo is er een thema herfst, winter, zomer en lente. De recepten zijn daarop aangepast en dat vind ik altijd handig.

Nu weten jullie dat ik ook erg een zwak heb voor mooie boeken en een kookboek moet niet alleen leuke recepten bevatten, duidelijk omschreven zijn, het moet er dus ook wel een beetje leuk uitzien dat het je aandacht trekt als je erdoorheen bladert. Dat doet dit boek echt heel goed, de fotografie is prachtig en de recepten zeker naar te maken!


Van Haver tot Gort is verkrijgbaar bij Bol.com voor €12,96


Maak jij vaak gerechten met bijv. havermout?
Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram