Van gordijnen tot behang. Deze inspiratie brengt je op nieuwe ideeën!

Van gordijnen tot behang. Deze inspiratie brengt je op nieuwe ideeën!

De laatste tijd deel ik veel meer wooninspiratie op mijn blog dan voorheen. Iets wat ik super leuk vind om te doen en wat je waarschijnlijk ook al wel hebt gemerkt op de blog.

Inspiratie zoeken op woongebied geeft mij altijd heel veel positieve energie om zelf ook bezig te gaan in huis en bezig te gaan met stijlen en decoreren. Mijn favoriet platform Pinterest is daarbij echt mijn superheld. Wanneer je namelijk besluit om iets aan je inrichting te doen en je zoekt wat woonkamer inspiratie, maak dan een digitaal moodbord!


Want hoe leuk is het om ideeën op te doen van anderen en je eigen draai eraan te geven. Ik schreef een tijdje geleden al een artikel over de zoektocht naar een nieuwe vloer voor boven maar als je eenmal bezig bent met het ideeen opdoen kom je vanzelf weer wat tegen. Dit keer wil ik mij richten op raambekleding!

Je hebt verschillende soorten raambekleding en zoals ik altijd heb geleerd, de gordijnen maken je huis pas echt een huis. Beneden en op de slaapkamer ben ik helemaal tevreden met de raambekleding maar op mijn werkkamer en de kledingkamer ben ik dat nog niet helemaal. Op de kledingkamer hangt namelijk nog een ‘ouderwets’ rolgordijn die je met een handleiding moet bedienen. Iets teveel kracht en hij rolt met een noodgang naar beneden. Tijd om daar iets nieuws voor te zoeken dacht ik zo.

Mijn werkkamer heeft witte gordijnen wat ontzettend stijlvol en gezellig staat alleen heb ik vaak wel te maken met de zon. Een plissegordijn lijkt mij dan een perfecte oplossing. Deze zijn namelijk op verschillende hoogtes te zetten voor de nodige privacy en zonwering. Of toch houten shutters die er altijd zo modern uitzien en heel erg mijn smaak zijn. Net als op vloeren gebied is er zoveel keuze en mogelijk, dat je een moodbord maken vol ideeën echt een must is!

Bron

In ons huis zijn alle muren voorzien van glasvezel behang en vervolgens met gebroken wit geschilderd. Ik hou ervan als de inrichting zo licht mogelijk is en je het vervolgens met meubels, kunst en decoratie kunt aankleden.

Nu heb ik vorig jaar met mijn vriend een extra ruimte gemaakt in de hal waar je kunt zitten om je schoenen aan/uit te doen en waar ik mijn tas even snel kan ophangen. Het was eerst een hoek waar een veel te grote kapstok hing en nu is het een leuke inham met een houten bank. Die inham is perfect om de stukje wat meer aan te kleden en hiervoor leek het mij heel leuk om is te kijken naar behang. Behang heb je tegenwoordig in zoveel soorten prints, dat het bijna kunst is op de muur.

Vooral iets met blauw groen en wit lijkt mij prachtig. In combi met mooie planten en goud/koperen lijstjes wordt dit helemaal perfect!


Vind jij het ook leuk om bezig te zijn met interieur?
Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

3 Reacties

 1. 30 januari 2019 / 21:40

  Wat een toffe inspiratie zeg! En die badkamer en dat printje.. love it!

 2. Kim
  30 januari 2019 / 13:46

  WAUW! Die behang inspiratie ziet er mooi uit. Liefs

  • Laura Louise
   Auteur
   30 januari 2019 / 15:29

   Tof he 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram