Van een rustige kerst genieten? Dat doe je als volgt!

Van een rustige kerst genieten? Dat doe je als volgt!

Heb je de afgelopen jaren niet echt kunnen genieten van de kerstperiode? Komt dit mogelijk doordat je last minute nog van alles moet doen? Pak het dit jaar dan eens compleet anders aan. Dat doe je het beste met onderstaande tips. Met deze tips plan je goed, geniet je van een rustige kerst en heb je veel minder aan je hoofd.


Ga tijdig op zoek naar kerstcadeaus

Bij kerst horen uiteraard kerstcadeaus. Sommigen maken er een sport van om zo laat mogelijk de cadeaus te kopen. Of om hele ingewikkelde cadeaus te kopen. Het is juist verstandig om tijdig op zoek te gaan naar ‘eenvoudige’ kerstcadeaus. Juist de eenvoudige en gangbare cadeaus doen het bij de meeste ontvangers goed.

Kom dus tijdig in actie. Ga tijdig op zoek naar kerstcadeaus en maak het niet onnodig ingewikkeld voor jezelf. Zo doet parfum, zoals de geurtjes van Lancôme, het altijd goed. Het hoeft echt niet lastig te zijn om een geschikt kerstcadeau te vinden. Des te eerder/makkelijker je de kerstcadeaus hebt bedacht, des te meer je van een rustige kerst kunt genieten.


Doe tijdig boodschappen

Bij kerst horen niet alleen cadeaus, maar ook heerlijk eten. Het is voor veel mensen min of meer traditie om op 23 of 24 december alle kerstinkopen te doen. Of zelfs nog op 25 december, mochten de supermarkten in de buurt open zijn.

Het advies is om dit jaar eens tijdig boodschappen te doen. Op het laatste moment boodschappen doen, brengt alleen maar stress met zich mee. Wat gebeurt er bijvoorbeeld als een product niet meer op voorraad is? Dan kun je geen kant meer op. Als je echt eens van een rustige kerst wilt genieten, is het zaak om tijdig je boodschappen te doen. Dit brengt oprecht veel rust met zich mee.

Bron Pexels – Leeloo Thefirst


Neem tussen kerst en oud & nieuw vrij

Dit jaar hebben alle mensen in loondienst gelukkig. Kerst en oud & nieuw vallen erg gelukkig, waardoor je al de nodige dagen vrij bent. Dit maakt het direct nog interessanter om tussen kerst en oud & nieuw vrij te nemen.

Je hoeft namelijk in dat geval minder dagen op te nemen. Doe je dat? Dan geniet je wel van ruim een week aan vakantie. Tijdens deze dagen hoef je niks, zolang je maar op tijd je cadeaus hebt besteld en de boodschappen hebt gedaan. Je kunt hierdoor tijdens de kerstperiode echt even heerlijk tot rust komen.


Ga leuke dingen doen

Wil je dit jaar een echt van een rustige kerst genieten? Zorg er dan voor dat je in je brein ook tot rust komt. Dat doe je onder andere door leuke dingen te doen. Ga met je hobby aan de slag, maak een heerlijke wandeling in de natuur of onderneem leuke dingen met vrienden/familie. Kerst is de uitgelezen periode om echt te genieten en leuke dingen te doen.

Wil je voor het beste van het beste gaan? Volg dan de twee laatstgenoemde tips op en combineer deze met elkaar!

Bron Pexels – Karolina Grabowska


Ben jij al helemaal klaar voor de kerstdagen?

Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram