Trend | Dames overhemden

Trend | Dames overhemden

Als je het woord overhemd hoort dan denk je al snel aan de kleding voor mannen. Maar niets is minder waar! Overhemden kunnen ook prima gedragen worden door dames. Al wordt een dames overhemd ook vaak een dames blouse genoemd.

Vaak wordt gerefereerd naar overhemden als het bedoeld is voor echt zakelijk gebruik. Dames overhemden zijn namelijk een gewild zakelijk kledingstuk. Erg stijlvol en representatief op werk.

PicMonkey CollaiiigeHet verschil tussen een dames overhemd of een dames blouse

Een overhemd voor vrouwen wordt eigenlijk vaker een blouse of blouseje genoemd. Vooral bij vrouwen kleding worden deze vaak door elkaar heen gebruikt. Toch is er wel verschil. Een blouse kan ook een heel informeel kledingstuk zijn, terwijl een dames overhemd vaak zakelijk is. Door de jaren heen hebben de wat zakelijkere blouses dan ook de term “overhemd” gekregen.

pexels

(bron pexels.com)

De verschillen tussen een dames overhemd en een heren overhemd

Wellicht heb je dit wel eens gezien bij je vader of vriend. De knoopsluiting van dames blouses en heren overhemden zitten andersom! Bij een dames overhemd zitten de knopen aan de linkerkant. Bij heren overhemd zitten de knopen aan de rechterkant. Vaak wordt hiervoor één verklaring genoemd. In de middeleeuwen werden veel rijke vrouwen nog aangekleed door hun huishulp. De rijke mannen deden dit vaak al zelf. Voor de huishulp was het makkelijker om de knopen op de linkerzijde te hebben. Zo konden ze makkelijker de knopen vastzetten. Omdat de man het zelf deed was het voor hem juist handiger op rechts. Sinds die tijd is dit eigenlijk altijd zo gebleven. Best gek!

pexels2

(bron pexels.com)

Zakelijke uitstraling

De laatste jaren zijn er best wat dames overhemden merken op de markt gekomen. Steeds meer vrouwen werken in de zakelijke branches waar stijlvolle, zakelijke kleding nodig is. Vaak zijn deze overhemden dan ook gemaakt van fijne en zachte stoffen, en een paar subtiele details (een soort knipoog naar de vrouwelijkheid). En hoe meer vrouwen aan de top, des te meer overhemden voor vrouwen zullen er verschijnen op de markt de komende tijd! Vind je het zelf iets té veel van het goede of wil het een beetje afkleden? Met een leuke sweater eroverheen maak je het als snel wat ‘jonger’. €

Draag jij wel eens een blouse of overhemd?

Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

4 Reacties

 1. Kim
  21 augustus 2016 / 17:39

  Ik ben zelf dol op blousjes maar dan om echt als casual los te dragen. Een echt overhemd heb ik zelf nog niet.

 2. Donna
  21 augustus 2016 / 17:39

  Zelf draag ik eigenlijk nooit een overhemd, maar het is inderdaad wel een heel mooi fashion item. Misschien toch een keertje aanschaffen! Liefs X

 3. 21 augustus 2016 / 11:08

  Zelf heb ik er ook een paar in mijn kledingkast hangen! Vind het een heerlijke trend!

 4. 21 augustus 2016 / 08:25

  Zo vaak! Ik houd echt van een goede blouse of overhemd. Staat altijd goed vind ik 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram