Traplift: nieuw, tweedehands of huren?

Traplift: nieuw, tweedehands of huren?

Traplopen kost vaak meer moeite als je ouder wordt. Dit brengt risico’s met zich mee, want een misstap is snel gemaakt. Met een traplift voorkom je dit. Deze lift brengt je al zittend naar een hoger of lager gelegen verdieping. Ben je aan het kijken naar een traplift? Dan heb je waarschijnlijk al ontdekt dat er nieuwe en tweedehands trapliften zijn. Daarnaast kun je een traplift huren. In deze tekst helpen wij je een keuze te maken.Nieuwe traplift kopen

Als je mobiliteit achteruitgaat, heb je structureel een traplift nodig. In dat geval wil je misschien een nieuwe traplift kopen. Lang hoef je hier niet naar te zoeken, want er zijn verschillende leveranciers die ze verkopen. Handicare, Stannah, ThyssenKrupp en Otolift zijn binnen Nederland de grootste. Voor welke van de genoemde leveranciers je ook kiest, een nieuwe traplift kost al snel duizenden euro’s. De exacte prijs hangt af van een aantal factoren, waaronder je trap. Een rechte traplift is bijvoorbeeld goedkoper dan een traplift met één of meerdere bochten.

Niemand wil onnodig veel betalen voor een traplift. Richt je daarom nooit tot één leverancier, maar vraag offertes op bij meerdere partijen. Zodra je alle offertes binnen hebt, kun je een traplift vergelijken. Bij veel mensen is de prijs doorslaggevend, maar jij moet je hier niet te veel door laten leiden. Kijk bijvoorbeeld ook naar zaken als kwaliteit, service, maximaal draaggewicht en de stoel. Door verder te kijken dan de prijs, lukt het je om de beste traplift te vinden.

Bron Pexels – Andrea PiacquadioHoe zit het met een tweedehands traplift?

Bij de goedkoopste leverancier betaal je alsnog een behoorlijk bedrag voor een traplift. Hierdoor kun jij het je misschien niet veroorloven om een nieuwe te kopen. Zet een traplift dan niet direct uit je hoofd, want de meeste leveranciers verkopen ook tweedehands trapliften. Doordat de prijs hiervan een stuk lager ligt, kun jij je mogelijk toch een traplift veroorloven. 

Denk overigens niet dat een tweedehands traplift van mindere kwaliteit is, want dat is niet het geval. Een leverancier reviseert een traplift altijd eerst voordat hij hem opnieuw verkoopt. Zo worden de motor en stoel uitvoerig nagekeken voordat jij een tweedehands traplift krijgt. Eenmaal gemonteerd testen ze bovendien of de lift goed werkt. Een tweedehands traplift wordt altijd geleverd met een nieuwe rail. Omdat elke trap anders is, kan een rail niet opnieuw gebruikt worden. Vandaar dat dit onderdeel op maat gemaakt wordt voor iedere trap.


Huren in plaats van kopen

Een tweedehands traplift is weliswaar een stuk goedkoper dan een nieuwe, maar mogelijk kun je hem nog steeds niet betalen. In dat geval kan een traplift huren interessant zijn. Je betaalt in dat geval geen groot bedrag in één keer, maar je betaalt een bedrag per maand om gebruik te maken van de traplift. Huren is niet alleen interessant als kopen te duur is, maar ook als je tijdelijk een traplift nodig hebt. Je geeft aan van wanneer tot wanneer je de lift nodig hebt en aan het einde van de huurperiode wordt hij weer gedemonteerd.

Bron Pexels – Gerritt Tisdale


Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram