Top 20 van ontgiftende voedingsmiddelen! Deel 2

Top 20 van ontgiftende voedingsmiddelen! Deel 2

PicMonkey CollageGezond eten is belangrijk voor ons lichaam en onze gezondheid. Maar waar zijn de producten nou goed voor en wat doen ze met het lichaam?

Om daar achter te komen heb ik de twintig ontgiftende voedingsmiddelen opgezocht en vertel ik erbij wat ze precies met het lichaam doen. Het zijn voornamelijke producten die je allemaal wel kent en waarvan je ze ook vast en zeker wel een keertje eet. Deze onderstaande voedingsmiddelen leveren onbetwist de beste stoffen om de giften uit je lichaam te verdrijven dit is niet alleen goed voor je lichaam van binnen, ook zal het zeker wat doen aan buitenkant. Kijk mee naar de laatste 10!

11. Tofu

Tofu kan zware metalen binden en daarnaast is het ook een uitstekende bron van eiwitten.

12. Alfalfa

Alfalfa is voor mij nog onbekende maar heet het vermogen om giften, voedsel toevoegingen en sommige medicijnen te binden voor uitscheiding. Het is rijk aan vezels en mineralen, aminozuren en vetzuren die helpen te ontgiften en het bevordert een goede gezondheid.

13. Eieren

Eieren bevatten veel lecitine, dat de leverfunctie verbetert en de lever helpt met vet vertering. Ze bevatten ook cysteine, een ontgifter die afrekent met de giften uit alcohol.

14. Paranoten

Paranoten bevatten selenium, een belangrijke ontgifter die vrije radicalen neutraliseert. Slechts twee noten per dag zijn al voldoende.

15. Ontbijtgranen met zemelen

Ontbijtgranen met zemelen zijn fantastische ontgifters, aangezien ze de darmen reinigen, de darm beweging stimuleren en de verteringstijd. De kans op opname van giften wordt daardoor vermindert. Ontbijtgranen met zemelen bevatten daarnaast ook veel anti-oxidanten.

PicMonkey Collage2(afbeeldingbron – weheartit.com)

16. Bonen en Linzen

Deze bevatten veel Vitamine C en zijn geweldige ontgifters. Gedroogde bonen bevatten zwavel die bacteriële infecties bestrijden. Daarnaast helpt het de huid stralend te houden.

17. Sesamzaad

Sesamzaad levert evenals zonnebloemzaad nuttige calorieën in de vorm van essentiële vetzuren, die alle lichaamscellen nodig hebben maar die het lichaam niet kan produceren. Deze vetzuren stimuleren de galtoevoer die vertering en stofwisseling bevordert door calorieën sneller te verbranden.

18. Bananen

Bananen zijn niet alleen lekker ze zijn ook nog is buitengewoon rijk aan mineralen en ze verminderen de opname van zware metalen. Ze bevatten kalium, dat belangrijk is voor de vocht regulering in het lichaam, en ze verminderen het vasthouden van vocht. Minder vocht vasthouden betekent dat er meer giften kunnen worden uitgescheiden.

19. Asperges

Asperges zitten bomvol vezels en anti-oxidanten. Ze zitten ook vol met vitamine C en zijn een bron van glutathion, dat helpt giften uit te scheiden door de darmen en de nieren te stimuleren.

20. Wortelen

Wortelen bevatten het krachtige betacaroteen en ze kunnen zware metalen opnemen voor verwijdering. Ze verminderen ook het cholesterolgehalte, wat het risico van dichtslibben van de aderen verlaagt en helpt het hart gezond te houden.

Bekijk hier deel 1 met de 10 andere ontgiftende voedingsmiddelen.

Vind jij de werking achter voeding interessant? 

Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram