Top 20 van ontgiftende voedingsmiddelen! Deel 1

Top 20 van ontgiftende voedingsmiddelen!  Deel 1

gezond1Gezond eten is belangrijk voor ons lichaam en onze gezondheid. Maar waar zijn de producten nou goed voor en wat doen ze met het lichaam?

Om daar achter te komen heb ik de twintig ontgiftende voedingsmiddelen opgezocht en vertel ik erbij wat ze precies met het lichaam doen. Het zijn voornamelijke producten die je allemaal wel kent en waarvan je ze ook vast en zeker wel een keertje eet. Deze onderstaande voedingsmiddelen leveren onbetwist de beste stoffen om de giften uit je lichaam te verdrijven dit is niet alleen goed voor je lichaam van binnen, ook zal het zeker wat doen aan buitenkant. Kijk mee naar de eerste 10!

1. Appels

Appels zijn een uitstekende bron van vitamine C en quercetine een anti-oxidant dat het vet en cholesterol gehalte  verlaagt. Ze bevatten ook pectine een oplosbare vezel die zware metalen bindt in de dikke darm, en de verwijdering ervan uit je lichaam bevordert.

2. Knoflook

Knoflook versterkt je immuunsysteem. Bij persen komt de stof allicine vrij, die in het lichaam wordt omgezet tot een zwavelverbinding die schadelijke chemicaliën, voedsel toevoegingen en giftige metalen verwijdert. Daarnaast bestrijdt knoflook ook nicotine verslaving.

3. Kruisbloemige groenten

Bloemkool, kool, spinazie, boerenkool en spruitjes zijn buitengewoon krachtige ontgifters. Ze bevatten glucosinolaten die de lever aanzetten belangrijke enzymen te produceren die bepaalde giften neutraliseren.

gezond24. Waterkers

Waterkers bevat het groene plantenpigment chlorofyl. Dit ijzerrijke pigment helpt rode bloedcellen op te bouwen en versterkt de bloedsomloop. Het vermeerdert de ontgiftende enzymen en helpt kankerverwekkende stoffen te verwijderen.

5. Artisjokken

Deze bevatten anti-oxidante stoffen en verhogen de galproductie. Gal vervoert schadelijke giften die net in water oplosbaar zijn naar de darmen of nieren. De artisjok verhoogt de snelheid waarmee dat gebeurt.

6. Avocado’s

Deze bevatten essentiële vetzuren en glutathion een anti-oxidant dat vrije radicalen bestrijdt. Glutathion verbindt zich met in vet oplosbare giften zoals alcohol waardoor deze kunnen worden uitgescheiden.

gezond37. Kiwi

Een kiwi is een krachtige anti-oxidant bomvol met vitamine C dat het lichaam helpt de ontgifter glutathion te produceren.

8. Gedroogde pruimen

Gedroogde pruimen bevatten een hoog gehalte aan anti-oxidanten. Zoals je kunt verwachten bevatten gedroogde pruimen een natuurlijk laxeermiddel, wijnsteenzuur en dihydrofenylisatine, een stof die de ingewanden stimuleert. Door de darmen effectiet te laten werken, scheiden ze afvalproducten af en verminderen de opname van giftige stoffen.

9. zeewier

Zeewier bevat een hoog gehalte aan mineralen, magnesium, calcium, ijzer en jodium. Deze zeewier algen binden radioactief materiaal en zware metalen zodat het lichaam ze als afval kan uitscheiden.

10. Rode bieten

Rode bietjes bevatten het essentiële aminozuur methionine, dat helpt de lichamelijke afvalproducten te zuiveren en het cholesterolgehalte te verlagen. Ze worden sinds de Romeinse tijd gebruikt voor bloedzuivering, en bevatten bestanddelen die giftige metalen absorberen. Andere micro voedingstoffen in rode bieten zijn foliumzuur, kalium en mangaan. Daarnaast zitten de toppen bomvol met calcium, beta-caroteen en ijzer.

(afbeeldingbron sxc.hu)

Let jij erop wat voor stoffen je binnen krijgt?

Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram