De toekomst voorspellen met Tarot kaarten?

De toekomst voorspellen met Tarot kaarten?

Een tijdje geleden werd ik benaderd om mijn toekomst te laten voorspellen doormiddel van Tarotkaarten. Nu moet ik heel eerlijk zeggen dat ik er zelf nooit iets mee heb gehad en dat ik er eigenlijk nooit bij stil heb gestaan. Mijn eerste reactie was ook nee tot ik er toch even over begon na te denken en het met een vriendin erover had. We waren toch wel benieuwd  hoe zoiets zou zijn en hoe dat precies gaat.

Nu heb ik zelf heel vroeger een keertje een pakje met Tarotkaarten gekocht omdat ik de kaarten er heel mooi uit vond zien maar binnen 1 dag lag het ongeopend alweer op zolder en heb ik er nooit meer naar om gekeken. Zelf vind ik het lastig om erin te geloven en misschien wil ik ook wel niet weten wat de toekomst gaat brengen. Ik geniet van dag tot dag en wat er allemaal op mijn pad gaat komen dat maak ik vanzelf mee. Toch besloot ik om 1 reading te doen door dat een vriendin mij overhaalde en te kijken hoe dat nu gaat want eigenlijk waren we toch best nieuwsgierig. Zelf ben ik er erg luchtig in gestapt en heb ik het maar gewoon gedaan via Mediumchat.

Het sprak allemaal erg voor zich en ik kon uit een lijst met mensen kiezen die aan toekomst voorspellen deden. Ik koos uiteindelijk voor een vrouw die gespecialiseerd was in het lezen van sterren en tarotkaarten leggen. Omdat ik zelf net geswitcht ben met mijn baan was ik wel benieuwd of ze mij kan vertellen of ik de juiste keuze had gemaakt. Nu weet ik van mijzelf wel dat ik de juiste keuze heb gemaakt omdat ik mij er erg goed bij voel maar zou z’n kaarten legging dat dan ook zien?


Via de chat mocht ik mijn vraag stellen wat ik graag wou weten en dat was dus de vraag of ik de juiste keuze heb gemaakt. Vervolgens ging zij de legging doen en mij vertellen welke kaarten eruit kwamen.

De antwoorden die ik erop kreeg waren:

Dat ik mijzelf heb overwonnen, dat ik het moeilijk vond om de stap te maken maar dat het positief voor mij uitvalt. Ook zag ze dat ik tegen een aantal zaken zal aanlopen maar dat ik uiteindelijk merk dat ik de juiste beslissing heb gemaakt.

Toen besloot ik nog een vraag te stellen zonder dat ze iets over mij wist en vroeg ik of ze iets kon vertellen over liefde.

Er lag een klein teken van romantiek in de kaarten maar de hoofdmoot ligt op werk en geld. Ik ga mij zekerder voelen en dit uitstralen net als iemand anders in mijn omgeving waardoor het aanstekelijk werkt.

Nu moet ik heel eerlijk bekennen dat ik het zelf niet serieus aanneem en dat ik ook te nuchter ben om iets uit de antwoorden te halen. Toch vond ik het wel grappig om zo via een chat mijn ’toekomst’ te laten voorspellen. Ik denk wanneer mensen er serieus mee bezig zijn en erin geloven dat zij heel veel antwoorden kunnen halen bij zulke mediums. Voor 1x vond ik het leuk en wie weet wat er allemaal van uit gaat komen, toch heb ik het liever zonder kijkje in de toekomst!

Heb jij ervaring met een medium of tarot kaarten?
Geloof jij erin?

Bron afbeeldingen: Unsplash
Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

5 Reacties

 1. 8 november 2017 / 01:47

  Zelf heb ik wel een aantal tarot decks en zo af en toe leg ik ook wel eens kaarten. Ik zie het alleen zelf niet als iets waar je de toekomst mee kan voorspellen. Ik zie het meer als kaarten die je inzicht kunnen geven in iets wat op dat moment speelt in je leven.

 2. 6 november 2017 / 16:51

  Ik heb helemaal niks met tarotkaarten leggen etc. Het is altijd zo standaard qua antwoorden. Ik ben hier veel te nuchter voor!

 3. 5 november 2017 / 10:52

  het lijkt me wel interessant om een keertje te laten doen, maar neem alles wel met een korreltje zout 😉

 4. 4 november 2017 / 17:55

  Grappig dat je het een keertje hebt geprobeerd. Ik ben er zelf ook veel te nuchter voor!

 5. 4 november 2017 / 09:45

  Hallo Laura Louise,
  Dank je wel voor het delen van jouw ervaring.
  Zelf heb ik geen super hoge dunk van telefoon/internet mediums. Maar aan de andere kant, overal vind je mensen die met een goed hart bezig zijn en mensen die alleen geld willen verdienen.
  En zelf ben ik ook tarot reader so who am I to ‘judge’. Oordelen probeer ik sowieso niet te doen. We hebben allemaal vrij wil. Ik wil als tarot consultant toch even reageren op een paar punten. Als tarot lezer hoef je niet mediamiek begaafd te zijn. Maar goed ik geloof zelf ook dat we dat allemaal zijn, alleen hebben een hoop van ons dit niet getraind. En hebben we allemaal onze verschillende gaven en de een is bij de een beter ontwikkeld als bij de ander, maar dat is een ander verhaal. Tarot kaarten kunnen geen verre toekomst voorspellen. Ze geven aan wat er nu is, op dit moment. Hoe je hier gekomen bent en ze kunnen inzicht verschaffen in de situatie hoe die nu is en bij welke keuze het in de nabije toekomst kan leiden. Vaak zitten we zo midden in onze dilemma’s en keuzes dat we geen overzicht meer hebben en ons niet bewust zijn van welke invloeden er spelen in de situatie. Daar kan tarot heel erg bij helpen. Het geeft inzicht en advies hoe je het beste verder kunt. Wat je met dit inzicht en advies doet is aan jou. We hebben allemaal vrije wil. Maar als iemand zegt dat hij/zij de toekomst kan voorspellen dan moet je direct de andere kant oprennen. Niemand kan dat, want er zijn zoveel individuele keuzes die allemaal leiden tot een soort gezamenlijke werkelijkheid. Dat kan niemand voorspellen. Ja zoals trendwatchers doen kan je aardig aanvoelen waar het heen gaat, maar er kan van alles gebeuren waardoor het weer verandert. Tarot is een middel om je weer in je kracht te zetten en te helpen heldere keuzes te maken. Ik gebruik de kaarten al een groot deel van mijn leven en ben nog steeds soms verbaast hoe fantastisch het werkt. Dank je wel. Fijn weekend allemaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram