Tips voor verlichting in huis!

Tips voor verlichting in huis!

Ik heb er al een aantal keer eerder artikelen over geschreven, ‘verlichting in huis’. Voor mij iets wat ik heel belangrijk vind omdat het naast praktisch zaken ook heel veel bepaald qua sfeer in huis. Een interieur kan dan wel tip top in orde eruit zien maar zodra er verlichting bij komt kijken komt alles pas echt tot leven.

Er zijn een aantal zaken waar je op moet letten en rekening mee moet houden als je je gaat richten op de verlichting in je huis. Ik geef je graag enkel van deze tips. Kijk mee!


De lichtbron & energieverbruik

Elke lichtbron heeft haar specifieke eigenschappen. Je hebt halogeenlampen, LED lampen, TL verlichting en noem maar op. Ze zijn allemaal verschillend in het mate wat voor soort licht je krijgt. De keuze begint daar en niet bepaald onbelangrijk is natuurlijk het energieverbruik dat een lamp geeft want dat hangt ook weer af van de lichtbron. Dit neem je natuurlijk mee in je keuze. LED, TL en spaarlampen zijn veel zuiniger dan bijvoorbeeld halogeenlampen. Maar toch zijn er veel mensen die nog kiezen voor halogeen omdat deze een sfeervolle warm gelig licht geven. Ik zelf heb alles in huis in LED wat mij werd aangeraden, dit bevalt mij zelf erg goed en ook de kleur en sfeer die de lampen geven vind ik perfect. Ook zijn ze zuinig in gebruik, hebben ze een lange levensduur, worden ze minder warm en zijn ze ook in verschillende kleuren verkrijgbaar. Een led lamp kopen was voor mij dan ook geen moeilijke keuze want al deze punten waren natuurlijk al heel aantrekkelijk.

Bron Unsplash – @taylormae

Gerichte verlichting in huis

Licht en schaduw bepalen samen hoe vormen ervaren worden. Wanneer er teveel licht is, lijken bijvoorbeeld voorwerpen minder volume te hebben en zijn texturen minder zichtbaar. Bij gerichte verlichting komen vormen veel sterkte tot uiting en geeft veel meer sfeer. Let er wel op dat gerichte verlichting dat te sterk is juist weer kan zorgen voor teveel schaduw en dat is natuurlijk ook niet het mooiste.

Verlichting dimmen

Ik heb in de badkamer spotjes die je kunt dimmen en hier ben ik ontzettend blij me. De mogelijkheid tot dit zorgt ervoor dat ik per moment het licht kan aanpassen. Wanneer ik heerlijk in bad ga vind ik het fijn om het licht lekker sfeervol te dimmen, maar zodra ik s’ochtends wakker word vind ik het juist fijn volle verlichting te hebben en wakker te worden.

Ik vind deze mogelijkheid voor in de toekomst op meer plekken in mijn huis ook echt ideaal. Bijvoorbeeld in de keuken lijkt het mij ook een mooie toevoeging om op die manier sfeer te creëren.


Bron Unsplash – Patrick Tomasso
Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram