Tips voor optimale mondverzorging en een stralend gebit!

Tips voor optimale mondverzorging en een stralend gebit!

Een glimlach is de beste accessoire die je maar kunt dragen. Een mooi stralend gebit met een brede glimlach is je persoonlijke visitekaartje en die willen we maar al te graag laten zien. Net als goede verzorging voor je huid, is goede verzorging aan je gebit is dan ook een must. Breng regelmatig een bezoekje aan de tandarts voor controle, verzorg en poets je tanden dagelijks en geef het ook een beetje extra liefde zoals met flossen of stokers.

Ons gebit heeft iedere dag weer een hoop te verduren want naast al die lekkere suikers in producten zijn ook dranken met kleurstoffen zoals o.a. thee, koffie en dat heerlijke glaasje rode wijn niet heel geliefd. Het zorgt ervoor dat je tandglazuur namelijk verkleurt en dat willen we natuurlijk niet. Toch voorkom je er niet aan en daarom zijn er ook genoeg extra mogelijkheden om dat stralende gebit zo goed mogelijk te houden. Ik geef je graag een paar tips die je hiermee helpen!


Poetsen Poetsen en nog meer Poetsen.

Poetsen is nummer 1 tip en eentje die we natuurlijk allemaal doen en waar we ook iedere dag weer mee te maken hebben. Nu zit er wel verschil in de manier van poetsen en ook waarmee je poets. Bewezen is dat ronddraaiende bewegingen de beste manier zijn om je hele tand bij langs te gaan, en ook dat een elektrische tandenborstel een stuk betere verzorging geeft als een handtandenborstel. Poets minimaal 2 minuten per dag en het liefst natuurlijk 2 a 3 keer. Vaak poetsen mensen direct na de maaltijd, maar ook dit is af te raden. Wacht er eventjes mee! 


Bron Unsplash @the_modern_life_mrs

Verkleuring van je tanden

Roken is natuurlijk voor veel meer dingen niet goed, maar ook voor je gebit is het killing. Roken zorgt namelijk voor rookaanslag en dat zorgt voor gele en soms zelfs bruine plekken op je tanden. Ook kan vulmateriaal in je gebit flink verkleuren en dat wil je natuurlijk niet. Maar zoals ik al schreef zijn ook thee, koffie en rode wijn boosdoeners die je tandglazuur kunnen aantasten en dus de je gebit doet verkleuren. Synthetische stoffen die je bijvoorbeeld vind ik snoepgoed hebben hier ook een handje van. Nu is het sowieso niet verkeerd om die zak M&M’s te laten staan of te minderen voor je gezondheid, het heeft dus ook invloed op je mooie gebit. 


Drink water na iedere maaltijd

Water drinken is ontzettend belangrijk voor je gezondheid. Het is dat beetje extra liefde wat we echt aan ons lichaam moeten geven. Maar ook een glas na iedere maaltijd is een handige tip voor je gebit. Na het eten of drinken blijven er bacteriën en zuren in je mond zitten en die willen het liefst je tanden aantasten. Door als het ware een glas water te drinken naderhand spoel je een gedeelte hiervan weg en dus beter voor je gebit.


Bron Unsplash @kmile_ch

Bezoek de tandarts en mondhygiëniste

Aangeraden wordt dat je om de 6 maanden een bezoekje aan de tandarts moet brengen om je gebit is goed te laten controleren. Aangeraden wordt ook om dit te combineren met de mondhygiëniste. Een mondhygiëniste doet aan complete gebitsreiniging en komt op plekken waar jij met je tandenborstel niet bijkomt. Het is niet het leukste bezoekje om heen te gaan, maar wel eentje waar je veel baat bij gaat hebben.


Waar blijven die witte tanden

Nu kan het zo zijn dat je niet tevreden bent met de kleur van je tanden, ondanks dat je het al de beste verzorging geeft. Er zijn ook verschillende mogelijkheden om je tanden te bleken. Hiervoor kun je naar speciale tandartsen waar vaak wel een enorm kostenplaatje aanhangt, naar speciale bleek salons wat vaak twijfelachtig is of zelf thuis aan de slag met speciale whitening sets. Fleeck.com is zo’n website waar je een set kunt bestellen waarbij je thuis op een veilige en gemakkelijke manier je tanden kunt bleken.

De producten van Fleeck zijn uitvoerig getest en veilig bevonden op basis van de Europese wet- en regelgeving. Er gelden strenge normen voor bleekproducten en alle producten van Fleeck voldoen aan deze norm. Iets wat ik zelf enorm belangrijk vind omdat je veel twijfels hoort rondom het bleken van je tanden, je grootste nachtmerrie is natuurlijk dat dit fout gaat en dat je alsnog een dure behandeling moet plannen bij de specialist. Let er dan ook altijd goed op waar je dit soort producten koopt als je zelf aan de slag gaat! Doe vooraf onderzoek, lees eventuele reviews van andere of als de mogelijkheid er is, stel je vraag bij een servicedesk. 


Bron Unsplash @inteligencia_eco

Heb jij je tanden wel is laten bleken?

Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

1 Reactie

  1. 24 mei 2022 / 14:00

    Wat een handig artikel met goede tips! Ik wist bijvoorbeeld nog niet dat water drinken na een maaltijd helpt bij het verwijderen van bacteriën en zuren die in je mond zitten. Gelukkig poets ik wel al standaard twee of drie keer per dag mijn tanden.

    Met vriendelijke groet,

    Carla

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram