Tips voor het plannen van een stressvrije vakantie met je gezin!

Tips voor het plannen van een stressvrije vakantie met je gezin!

Vakanties met gezin en jonge kinderen kunnen zowel spannend als overweldigend zijn. Aan de ene kant is het een geweldige manier om samen quality time door te brengen en nieuwe herinneringen te maken; aan de andere kant zijn er zoveel dingen waar je rekening mee moet houden voor de reis stress vrij begint.

Van het kiezen van een ideale bestemming tot het vinden van activiteiten die iedereen aanspreken, je hebt genoeg dingen om aan te denken. Met de vakantie voor de deur is het het heerlijk om vast een zonvakantie te boeken en uit te kijken naar de heerlijke reis die gaat komen. Kan je nog wel wat tips gebruiken voor het plannen van een stressvrije vakantie met kinderen? Kijk dan snel mee?


Bron Unsplash – Caleb George

Doe onderzoek naar de leuke bestemmingen!

De eerste stap bij het plannen van een vakantie is beslissen waar je heen gaat. Als je jonge kinderen hebt wordt dit nog belangrijker omdat je een bestemming wilt vinden met veel kindvriendelijke activiteiten. Doe wat onderzoek online of vraag vrienden die met hun gezin hebben gereisd om aanbevelingen over plaatsen die zij graag bezochten. Als je je lijst van mogelijke bestemmingen eenmaal hebt verkleind, houd dan rekening met wat voor soort vakantie-ervaring jullie allemaal willen – zoek je een strandvakantie of iets met veel activiteiten? Als je weet wat voor sfeer je wilt, wordt de beslissing gemakkelijker.


Maak To Do lijstjes om je hoofd rustig te houden.

Als je bestemming eenmaal vastligt, begin dan met het maken van lijstjes van alle dingen die gedaan moeten worden voordat je reis begint. Zoals de inpaklijsten, reisarrangementen, ideeën voor vermaak onderweg en noem maar op. Het klinkt misschien vervelend, maar het maken van deze checklists is belangrijk om georganiseerd te blijven en ervoor te zorgen dat niets over het hoofd wordt gezien voordat je vertrekt. Alles opschrijven helpt ook om het stressniveau laag te houden, omdat je er gemakkelijk naar terug kunt grijpen als je iets uit het oog verliest tijdens de drukte van het vertrek


Bron Unsplash.- Leah Kelley

Maak een goede planning

Het maken van een reisschema voor elke dag kan ook helpen het stressniveau tijdens de vakantie te verlagen, omdat iedereen van tevoren weet wat hij gaat doen, zodat je niet op het laatste moment hoeft te zoeken welke activiteit de volgende is. En vergeet niet dat het goed is om wat flexibiliteit in het schema in te bouwen, zodat als iemand wil uitslapen of iets anders wil ontdekken, dat kan zonder teveel gedoe achteraf!


Begin met een reisdagboek

Houd een reisdagboek bij om herinneringen vast te leggen. Reizenmoet leuk zijn, dus laat je niet in beslag nemen door overdreven planning of zorgen over hoe alles zal gaan als je eenmaal op je bestemming bent aangekomen – laat dingen ook op je afkomen! Houd een dagboek of plakboek bij dat uitsluitend aan de reis is gewijd, zodat als je over een paar jaar op deze tijd terugkijkt. Een reisdagboek kun je al ver van te voren beginnen met maken, het plannen en het kiezen van de perfecte bestemming is natuurlijk al een feest op zichzelf.


Het plannen van een geslaagde vakantie met jonge kinderen vergt enige inspanning vooraf, maar leidt uiteindelijk tot een heerlijke ervaring vol mooie momenten voor iedereen. Door onderzoek te doen naar leuke bestemmingen, gedetailleerde lijsten te maken voordat je van huis vertrekt en ervoor te zorgen dat elke dag goed gepland is, kunnen je gerust op reis.

Bron Unsplash – priscilladupreez

Heb jij al een vakantie in het vooruitzicht?

Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram