Tips voor het inrichten van je badkamer!

Zoals jullie weten vind ik inrichten ontzettend leuk om te doen. Regelmatig doe ik een kleine verandering in de woonkamer, de slaapkamer, zelfs de hal en ook de badkamer vind ik leuk om regelmatig om te toveren.

Nu is het inrichten van je badkamer niet de makkelijkst opgave. Je moet namelijk met best wel wat dingen rekening houden. Denk bijvoorbeeld aan de ruimte, je wil natuurlijk genoeg spullen kwijt en het toch rustig en gezellig houden. Ik geef je wat tips voor het inrichten van je badkamer!


Onze badkamer is prima al is het wel mijn puntje op mijn wensenlijstje om het een keer helemaal om te gooien. Eigenlijk hebben we alles wat er in een badkamer thuis hoort, behalve een handig meubel. Badkamermeubels zijn natuurlijk perfect om al die troepjes, crèmes, handdoekjes en styling producten in op te bergen. Het ruimt alle losse troepjes op en je kunt het allemaal een vaste plek geven! Een mooi meubel ontbreekt nog dus dat hoop ik nog een keer in onze badkamer te kunnen plaatsen.


Groot of klein? Kies wat belangrijk is!

Zowel een grote als een kleine ruimte inrichten heeft allebei voor en nadelen. Bij een grote ruimte moet je kritisch kijken maar bij een kleine badkamer moet je dat ook. Wanneer je een kleine badkamer in te richten hebt is het belangrijk dat je kijkt naar wat je echt nodig heb. Een badkuip is natuurlijk heerlijk maar niet altijd even handig. Heb je een aparte toiletruimte, dan kan je ook overwegen of het wel echt nodig is om een extra toilet in je badkamer te hebben. Dit neemt altijd veel ruimte in beslag.


Hangmeubels vergroten optisch de ruimte!

Meubels in een ruimte proppen is soms een hele kunst en het doet een ruimte vaak kleiner lijken. Door gebruik te maken van hangmeubels creëer je optisch meer ruimte. Ook kun je ervoor kiezen om in de hoogte te werken. Hang wat leuke plankjes op boven elkaar voor wat mandjes!

Ga altijd voor lichte kleuren!

Kleur is altijd een belangrijk punt als het gaat om inrichting. Lichte kleuren in een badkamer is altijd een goed idee omdat het heel hygiënisch oogt. Daarnaast kun je met lichte tinten een ruimte nog vergoten. Combineer witte tegels met hout kleurige meubels voor wat warmte en sfeer.


Kies voldoende en de juiste verlichting!

Wij hebben in de badkamer verschillende verlichting. Zo hebben we bij de spiegel een lamp en spotjes in het plafond die je kunt dimmen. Zo kun je kiezen voor veel licht en sfeerverlichting als je bijvoorbeeld ontspannen wilt badderen. Licht is natuurlijk heel belangrijk om de veiligheid in de badkamer, je wilt natuurlijk goed kunnen zien waar je stapt. Of wanneer je je make-up in de badkamer doet of wat dacht je van epileren, goede verlichting is dan echt een must.


Planten in je badkamer geven sfeer!

Als plantenliefhebber vind ik het heel jammer dat ik in onze badkamer niet echt planten kan hebben. Er is onvoldoende licht om ze een prettig leven te geven. Ik heb daarom in de badkamer kunstplanten staan omdat ik planten enorme sfeermakers vind.

Heb je een groot raam in je badkamer waar veel licht naar binnenkort, haal dan zeker wat badkamer ‘vriendelijke’ planten in huis. Ze stralen rust en gezelligheid uit en maken de ruimte helemaal compleet.


Less is more!

Less is more is natuurlijk de gouden regel voor iedere ruimte die je wilt inrichten. Een badkamer kun je natuurlijk hartstikke leuk aankleden met leuke bakjes, vaasjes, kaarsjes, plantjes en noem maar op. Maar onthoud wel dat kleine items een ruimte vaak rommelig doen laten lijken. Kies daarom voor een aantal decoratie items en richt het slim in. Ook werkt het altijd om een ’thema’ te kiezen in je badkamer. Zorg ervoor dat je een kleurenpallet hebt met kleuren die jij terug wilt zien en wijk hier niet van af. Kies bijvoorbeeld voor de 1 kleur handoeken. Dit geeft veel meer rust in een ruimte!

Bron

Heb jij een thema of bepaalde stijl in je badkamer?

Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

2 Reacties

  1. 7 oktober 2019 / 20:24

    Wat heb je weer mooie plaatjes opgezocht, wij willen in de toekomst onze badkamer ook nog wel gaan veranderen. Nu is die nog wel prima, maar het douchescherm is waardeloos en we missen echt lades in ons wandmeubel!

  2. 7 oktober 2019 / 19:48

    Ik ben de laatste tijd volop aan het nadenken over hoe ik mijn nieuwe badkamer ga inrichten, dus de timing van dit artikel is perfect. 😉 Ik weet nog niet precies hoe ik het ga aanpakken, maar er gaat sowieso een plant in de badkamer komen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram