Tips voor een simpel maar leuk verjaardagsontbijt!

Tips voor een simpel maar leuk verjaardagsontbijt!

Afgelopen zondag was mijn vriend jarig en omdat ik het altijd super leuk vind om lekker uit pakken met een mooi gedekte tafel zoals met Pasen en heerlijke hapjes was dit ook weer een goede reden om iets te organiseren.

Ik besloot het dit keer wel wat ‘simpeler’ te houden omdat ik wat druk was met werken en besloot een gezellig ontbijtje te maken. Ik dekte de tafel en bakte wat lekkere broodjes af. Heb je ook binnenkort iets te vieren of te organiseren en wil je ook een lekker ontbijtje maken wat niet altijd veel werk is? Kijk dan mee, ik geef je mijn tips!Tips voor een leuk gedekte tafel!

Een mooi gedekte tafel is het perfecte begin. Ook al serveer je een simpel beschuitje met hagelslag, zodra het op een mooie tafel ligt lijkt het echt een feestmaal. Het begint met de basis en dat is het versieren van de tafel, gebruik bijvoorbeeld een mooi tafelkleed of placemat. Ik heb dit keer niet gekozen voor een tafelkleed omdat die nodig gestreken moest worden en daar had ik echt even geen zin in. Maar toch vind ik het altijd prachtig een nog aangekleder staan wanneer er een tafelkleed ligt. Vervolgens pak je uit met leuke versiering. Ik vind het altijd leuk om confetti over de tafel te strooien.

Wat ik altijd doe bij het dekken van een tafel is het gebruik maken van leuk servies. Niet het standaard servies wat ik iedere dag gebruik maar net even wat anders, vrolijker, gezelliger of chiquer. Daarnaast is het leuk om meerdere kopjes erbij te pakken en verschillende drankjes te serveren. Ik koos voor cappuccino en een fris munt drankje. De munt drankjes deed ik in een wijnglas, dat stond net wat leuker!

Verpakkingen waar eten altijd in zit, ziet er natuurlijk niet uit en daarom is het leuk om het uit de verpakking te halen en leuk te serveren in verschillende bakjes.

Als laatste zijn leuke servetten en bloemen nog een extra aankleding die de tafel een stuk gezelliger maken.

Leuke ideeën voor een ontbijt!

Je kan natuurlijk heel veel lekkere ontbijt recepten vinden maar om het wat simpeler te houden zijn afbakbroodjes natuurlijk heel lekker en snel te bereiden.

Wat ook altijd lekker is, is een yoghurt met verse fruit en granola. Dit kun je natuurlijk weer leuk serveren in een glas met verschillende laagjes yoghurt, fruit & granola.

Een van mijn favoriete combinatie op een broodje is creamcheese met jam. En gelukkig vind mijn vriend dit ook heerlijk dus koos ik voor deze 2 toppings. En als extra beleg wat kaas en hagelslag voor op de croissants. Yum!

Vers fruit op tafel doet het ook altijd goed en daarnaast krijg je ook nog even wat goede vitamine binnen. Lekker bakje met aardbeien en kersen zijn perfect als ontbijt!

Als laatste is het altijd leuk om nog iets extra’s te serveren en omdat het natuurlijk een verjaardagsontbijtje is besloot ik 2 tartelettes erbij te doen. Tartelettes zijn mini gebakjes en echt een feestje om te eten en te zien!


Maak jij ook wel eens een verjaardagsontbijt?
Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

5 Reacties

 1. 8 juli 2019 / 19:52

  Leuk om te lezen! Ik heb dit laatst ook gedaan, met idd yoghurt met granola en fruit, croissantjes erbij en een verse jus. Simpel maar toch compleet!

  • Laura Louise
   Auteur
   10 juli 2019 / 07:37

   Jaaa gezellig 😀 Zo makkelijk te realiseren en zo leuk!

 2. Lisa
  8 juli 2019 / 16:30

  Ziet er weer super leuk uit! Ik vind de combi creamcheese met jam ook heeerlijk!

 3. 8 juli 2019 / 14:39

  Wat een gezelligheid! Ik vind zelfgebakken croissants, broodjes, wafels etcetara altijd erg lekker! 🙂

  • Laura Louise
   Auteur
   8 juli 2019 / 14:59

   Oeh wafels is ook lekker! Goed idee om te serveren bij een ontbijt 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram