Tips om lekker tot rust te komen!

Tips om lekker tot rust te komen!

We ervaren het allemaal, alles om je heen moet snel snel snel. Agenda’s zitten volgeboekt en die ene vrije dag lijkt alsmaar verder weg te verplaatsen. Terwijl het juist ontzettend belangrijk is om echt even tot rust te komen en om je weer op te laden. Daarom heb ik een aantal handige tips bij elkaar gezocht die zorgen dat jij echt even tot rust kan komen.

Kan jij ook wel een paar dagen tot rust komen gebruiken maar vind je het lastig om te ontspannen aan de realiteit? Kijk dan snel verder!


Bron Unsplash – jake_hinds

Ontspannen in een natuurhuisje!

Op vakantie gaan is heerlijk, maar ook dan kan het lastig zijn om helemaal te gaan ontspannen. Vaak werk je namelijk tot het allerlaatste moment voor vertrek en dat zorgt dat jij eigenlijk met een vol hoofd vertrekt. Ook kom je op vakantie vaak genoeg momenten tegen dat je met iedereen wilt delen maar waarom moet het gelijk? Waarom kan dat niet zodra je weer terug bent. Ik kwam een keer een mooie zin tegen die ging als volgt’ Herwaardeer het leven offline’. In mijn ogen slaat dit op alles, geniet namelijk is van het moment zonder de hele tijd die socials te open, online te zijn en opzoek te gaan naar de beste wifi spot.

Een van de dingen die je weer echt even in het moment brengen is om je terug te trekken in de natuur. Nu denk je vast gelijk aan een vakantie in de tent waarbij juist stress om hoek komt kijken, nee, ik heb het over een huisje huren midden in de natuur om te ontspannen met alle luxe erop en eraan. Je kunt natuurlijk een heerlijk vakantiehuis in Nederland boeken, maar wil je wat verder weg, dan kan dit ook. Je hebt in heel Europa heerlijke bestemmingen waar misschien jouw volgende natuurhuisje staat!


Bron Unsplash – Anthony Tran

Ga offline!

Ik zei het al even dat het echt wel even fijn is om een paar dagen offline te zijn en daarom is het juist goed om alternatieve te zoeken i.p.v je telefoon. Neem weer is lekker een boek mee en ga heerlijk wanneer het zonnetje net opkomt, je de vogels hoort wakker worden je boek lezen met een lekker kopje thee. Lezen geeft ontzettend veel ontspanning en als je daar de dag alvast mee begint sta je 2-0 voor!

Wanneer je een mooi natuurhuisje hebt afgehuurd met een prachtig uitzicht en bijvoorbeeld verscholen in een bos, trek er dan lekker op uit met stevige wandelingen. Neem vooraf een tas vol lekkers mee om onderweg een heerlijke herfst picknick te houden. Denk daarbij aan lekkere broodjes, pannenkoekjes of een vooraf gemaakt soepje. Dit wordt op en top genieten als jij op een mooie bestemming bent aangekomen. Wist je namelijk dat wanneer je actief bent op vakantie je hoofd lekker leeg wordt? Dat is de manier om straks weer lekker opgeladen thuis te komen!


Leef in het moment en doe er wat langer over!

Alles moet tegenwoordig zo snel mogelijk af om weer door te kunnen maar om het juist een keer andersom te doen merk je hoe rustiger je je gaat voelen en ook meer gaat genieten van het moment. Wanneer je iedere avond weer op tijd het eten op tafel wilt hebben en daarom de maaltijd zo snel mogelijk maakt, is het juist heerlijk wanneer je in een fijn natuurhuisje zit, met een fijne omgeving is lekker uitgebreid te koken en erbij stil te staan. Verdiep je in nieuwe gerechten en creëren door tijd en rust de lekkerste maaltijden!

Bron Unsplash – nachellenocom

Heb jij moeite om echt tot rust te komen?

Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram