Tips om het jaar ontspannen te beginnen!

Tips om het jaar ontspannen te beginnen!

Alweer een jaar geleden begon ik lessen Yoga te volgen, ik raakte er helemaal enthousiast door en het resultaat wat het opleverde was ontzettend fijn. Ik ben nu alweer even gestopt, maar ik pak het graag weer op. Yoga was voor mij de ideale manier om te ontspannen en ook een stuk flexibeler te worden. Maar er zijn meer manieren om even tot rust te komen en het nieuwe jaar is de perfecte tijd om hiermee te starten!


Een lekker bad met een maskertje

Een van mijn favoriete manieren om te ontspannen is toch wel een lekker warm bad en het creëren van een ‘Me Time’ momentje. Lekker een LUSH bruisbal erbij, een heerlijk maskertje op en kaarsjes aan. Perfect!


 Yoga

Zoals ik al in het begin zei, kan ik zo weer beginnen met Yoga. Ik vond het heerlijk. Als je net met yoga begint, dan is het echt even wennen en doorzetten. In het begin dacht ik echt: “Hoe krijg ik mijn lichaam ooit in die houding?” Oefenen baart zeker kunst en voor ik het wist, werden mijn spieren en gewrichten echt een stuk flexibeler. Ook je geest wordt flink aangepakt. Die rare houdingen maken je een beetje lacherig, maar voor je het weet – met de heerlijke achtergrond muziek – raak je zo ontspannen.

Je kan natuurlijk op les gaan en in een clubje lessen volgen, maar je kan het ook gemakkelijk thuis doen. Via YouTube kan je gemakkelijk verschillende yoga houdingen leren. Lekker kaarsjes aan, rustig muziekje op en gaan!

Bron afbeelding – Unsplash

Ontspanningsmassage

Nu hoorde ik een keer tijdens een yogales dat ontspanningsmassage ook een perfecte manier is om te ontspannen. Bij ontspanningsmassage wordt er gemasseerd vanuit gevoel en is voornamelijk gericht op verbetering van de bloedsomloop, vochthuishouding en ademhaling. Net als yoga, ontspant bij deze massage zowel je lichaam als je geest en hierdoor krijg je ook meer energie en word je bewuster van je lichaam. Dit is heerlijk om te ondergaan, want na een massage voel je je vaak herboren. Maar wat ook leuk is, is het leren om zelf massages te geven. Deze cursus ontspanningsmassage kun je volgen bij Kopos.

Ik heb zelf een keertje bij een meeloopdag kennis gemaakt met het werken in een salon en hier werden ook massages gegeven. De rust die je creëert en de energie die je zelf loslaat, is heel bijzonder om te zien.


Grote kop thee & een goed boek

Nog een manier wat mij heel goed helpt bij ontspannen, is het lezen van een boek. Als ik erg druk in mijn hoofd ben, zoek ik graag afleiding in een boek. Vooral ’s avonds voor het slapen vind ik het heerlijk en ik merk door het lezen, dat ik rustig in mijn hoofd wordt en de dingen ik die dag heb meegemaakt, los laat en niet meeneem in bed en vervolgens ga malen.

Een goed boek en een kopje kamille thee zijn de 2 beste medicijnen om te gaan ontspannen en als je niet echt van lezen houdt, is de Storytel App ook zeker de moeite waard om eens te proberen. Dit is een app waarmee je audioboeken kunt luisteren!

Bron afbeelding – Thegoldengirlblog.com–  drozthegoodlife.com

Heb jij nog een tip om te ontspannen?

 

Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram