Tips die je helpen bij de aanschaf van een tuinmeubel!

Tips die je helpen bij de aanschaf van een tuinmeubel!

De tuin lente klaar en straks weer zomerproof maken staat op de to-do-list van menig tuinliefhebber. De grasmat moet er strak bij liggen, de tuin moet onkruidvrij zijn en ook de bloemetjes beginnen weer mooi te bloeien. Het wordt ook weer tijd van het jaar om de tuinset uit de schuur te halen, tenzij je van plan bent om nieuwe tuinmeubels te kopen.

Wie een nieuwe tuinset, tuinstoel, ligbed tuin of misschien wel tuinbank gaat kopen, doet er verstandig aan om met een aantal zaken rekening te houden. Ben jij benieuwd wat de laatste trends zijn? Wij vertellen je er in dit artikel meer over. 


Bron Unsplash @tannyd

Welk materiaal kan ik het beste kiezen?

Tegenwoordig zijn tuinmeubels in tijdloze kleuren en verschillende materialen verkrijgbaar. Zwarte, bruine, witte en grijze kleuren zien er niet alleen tijdloos uit, maar ook eigentijds en modern. Zo kan bijvoorbeeld een houten tuinset in bijna elk tuininterieur wel goed tot zijn recht komen. Het enige nadeel hiervan is dat hout wat meer onderhoud nodig heeft dan bijvoorbeeld kunststof Wicker. Vaak wordt dit materiaal rond een stalen of aluminium frame gespannen. Wicker is daarom minder vatbaar voor weersinvloeden, maar heeft wel een natuurlijke uitstraling. Als je hier wat minder waarde aan hecht, dan kan een alternatief gevonden worden in een aluminium tuinset. Ook dit materiaal kan niet zo snel roesten, maar kan wel wat meer moeite hebben om zijn look te behouden. Aluminium kan namelijk verkleuren naar mate het tuinmeubel langere periodes in de zon staat.

Bron unsplash @maass

Denk ook aan de afmetingen

Een essentiële zaak om rekening mee te houden zijn de afmetingen van de tuinmeubelen. Afgezien van de uitstraling en look, wordt een tuinset wel een verzamelplek in de tuin. Het meubelstuk moet dus comfortabel en stevig zijn, maar wel de juiste afmetingen hebben. Hoe groot is de loungeset? Hoeveel ruimte heb je nodig? En hoe groot moet de tafel zijn voor bijvoorbeeld 4, 6 of misschien wel meer personen? Een gangbare maat voor een rechthoekige tuintafel voor 6 personen is 180 x 90 centimeter. Daarbij moet je ook nog rekening houden met de ruimte om de tafel heen. Het is wel zo prettig dat de stoel gemakkelijk naar achteren geschoven kan worden als je wilt opstaan, maar er moet ook nog voldoende ruimte zijn om achter de stoelen langs te lopen. Als vuistregel kun je daarom uitgaan dat je ongeveer 120 centimeter ruimte nodig hebt rondom de eettafel.


Bron Unsplash @robinwersich

Heb jij een leuke tuinset in je tuin of op balkon staan?

Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram